Lichaam & geest

10 kg afgevallen en ook niet meer aangekomen!Makkelijk en gezond afvallen is mij gelukt met Smart Proteïn van Body & Fit


 

 

Het is waarschijnlijk niet zo raar dat ik zoveel ben aangekomen na anderhalf jaar bankhangen met de nodige genotsmiddelen. Dat ging toch redelijk makkelijk. Ik was van de 65 naar 76 kg gegaan. Om een beeld te vormen: Op de laatste dag van de voldragen zwangerschap van Faith was ik net geen 73 kg, een week na de bevalling weer 59 kg… Maar goed, het loze gewicht van nu er weer af krijgen was echt een ander verhaal.
Toen ik al een half jaar niet meer rookte en alcoholvrij was, ik weer sportte en niet was gaan snoepen, gaf ik de overgang de schuld. Lekker makkelijk.
Ik heb in december al mijn, echt wel mooie kleding die zij wilde hebben, weggegeven aan mijn dochter en de rest in de Zak van Max gepropt.
Ik had het allemaal wel gehad:

 • crashdiëten
 • cafeïnecapsules
 • alle merken shakes en poeders
 • Phu Err thee
 • groene theecapsules
 • afvalrace van de sportschool met tig anderen
 • vrouwen-hormonen-regelaar-capsules
 • nog wat dingetjes die niet op de groene lijst van de Wereldgezondheidsorganisatie staan…

Dat vroegere maatje 34 /36 is iets uit een vorig leven en die mooie 38 zou daar nu ook bij horen, wat mij betreft. Maat 42 it is.
Het werd tijd me erbij neer te leggen dat ik nu eenmaal een vrouw van een zekere leeftijd ben en daar horen lichamelijke veranderingen ook bij. Toch? Of toch niet?

 

Manlief wilde weer eens diëten…

Nadat de dochter van lief hem had gewezen op het Body & Fit Smart Proteïn Slankplan, kreeg ik op 4 januari 2017 heel enthousiast de vraag of ik wilde helpen. Hij wilde 10 kg kwijt. Minimaal. Alweer.
Ik ben tenslotte ‘van het koken’ en er zit een heel uitgewerkt menu voor 12 weken in dat plan. Natuurlijk wilde ik hem wel helpen daarmee, hij zit tenslotte niet in de overgang…

Na zijn aanstekelijke enthousiasme en zelf even goed gekeken te hebben, bedacht ik me dat ik net zo goed mee kon doen. Anders was ik de komende 3 maanden gedoemd elke dag 2 verschillende potjes te moeten koken. Schadelijk  kon het in ieder geval niet zijn.

Body&Fit

Goedkoop

Bij het plan horen shakes, proteïne repen en eiwitpannenkoekjes die je bij Body & fit besteld. Het plan is opgedeeld in 3 fasen. Voor elke fase koop je een pakket, die per fase goedkoper wordt.  De eerste fase kost €59,00 per persoon. Daarna bestel je voor de volgende fases, maar dat wijst zich vanzelf.
Het enige dat je er zelf bij haalt, is groenten en fruit. De eerste 4 weken was ik gemiddeld €25,00 voor 2 personen per week kwijt aan boodschappen.  En dat was wat meer dan het oorspronkelijke idee, omdat ik nu eenmaal de shakes graag met sojamelk drink i.p.v. water. Ik persoonlijk vind geen enkele shake, van welk merk ook, lekker met water. Ondanks dat ik natuurlijk chocolade als smaak had uitgekozen. Met de sojamelk lijken het net milkshakes. Stukken beter voor het humeur van Budget Diva…

 

Echt lekker

De eerste paar weken heb ik vol verwondering in de keuken gestaan met al die lekkere recepten. We hebben de pannenkoek mixen in meerdere smaken besteld, zodat we ook daarmee konden afwisselen. Bijvoorbeeld: zoet als Maple Syrup of hartig als Bacon.
Ik had er zelfs echt plezier in de recepten allemaal uit te proberen. Om het toch wat meer aan onze smaak te krijgen, gebruikte ik wel veel kruiden. Dat doe ik normaal ook en daarom heb ik er ook standaard zoveel van in huis.
Zo moet je natuurlijk ook naar zo’n  menu kijken. Het is naar algemeen gebruik samengesteld om op te kunnen pimpen zoals je dat zelf lekker vind. Niet met slagroom of mayonaise, om maar wat te noemen. Vooral ook geen overmatig zout, btw.

 

Razendsnel gewicht verliezen

Door trouw het slankplan te volgen, vlogen de kilo’s eraf!
Het begon al met 6 x per dag eten. Dat deed ik voorheen niet, dus ik had het gevoel dat ik heel wat maaltijden erin moest stampen.
De eerste week was ik 2 kg kwijt en weet dat aan vochtverlies. De tweede week weer 2. In de eerste maand met gemak 5 kilo!
Later ging het iets rustiger en tegen de tijd dat ik 10 weken verder was, was ik ook 10 kg kwijt.

 

Drie fases

De eerste fase is zonder koolhydraten en vlees/vis en zuivel.
In de tweede fase ga je meer vlees/ vis eten en worden de boodschappen dus iets duurder per week.
De derde fase is de tijd waarin je weer ‘normaler’ gaat eten: minder shakes en pannenkoekjes en meer gebruikelijke maaltijden met rijst, pasta, aardappel enz.

Je hebt elke week een cheat-day, maar daar maakten we bijna geen gebruik van omdat die recepten nu eenmaal zo lekker zijn…
Body & Fit gaat er tegen die tijd ook vanuit dat je hebt geleerd gezondere keuzes te maken. En dat is in de praktijk ook echt zo.
Waar wij eerst 1 dubbele kipfilet p.p. op tafel zetten, is dat nu 1 voor 2 personen. en zo zijn er tal van voorbeelden. We gooien nu bergen minder weg en dat scheelt toch echt genoeg op de rekening.

 

Sporten

Belangrijk hierbij:

Smart Protëïne is wel voor mensen met een actieve levensstijl.
Ik had in de tussentijd de sportschool opgezegd i.v.m. een handblessure en was fanatiek gaan hardlopen. Die combinatie heeft er voor gezorgd dat het hele proces zo goed verliep. Als je er niet bij sport, zal het ook langzamer gaan. Dat is geen hogere wiskunde.

Ben je niet zo heel actief, kijk dan even verder in de Body & Fit Shop.  Er is voor ieder type een speciaal slankplan. Actief of niet zo actief. Laat je vooral goed voorlichten door de medewerkers als je geen zin hebt het zelf uit te puzzelen.

 nafoto

  Nu, een half jaar later

 • Als ik nu weet dat ik met lunchtijd niet thuis ben, neem ik een shakebeker, een portiezakje en een pakje sojamelk mee. Zo eet ik toch gezond en kom ik niet in de verleiding een zware, vette lunch ergens te bestellen. Tenzij het natuurlijk een lunchafspraak is waarbij dit nu net de bedoeling is.
 • We eten nog steeds met regelmaat de pannenkoekjes, gewoon omdat we daar dan zin in hebben. De repen zijn gewoon te lekker om te vervangen voor Mars en we hebben aangewend om 1 dag per week vegetarisch te eten.
 • Ik eet nog steeds 6x per dag en kijk nu zelfs erg uit naar de bak yoghurt met muesli & fruit rond 8 uur ’s avonds.
 • Samen met 4x per week hardlooptrainingen en meedoen aan de bekende ‘runs’, blijf ik die 10 kg lichter en voel me gewoon super!
 • En dan dat shoppen voor een nieuwe garderobe, toch weer in maat 38… Beter wordt het niet! 🙂

 

 


Heb jij  ook ervaring met Body & Fit? Of misschien nog vragen voor meer info? Laat het dan vooral hieronder weten.


Meer in deze serie:

Mijn Grote Make-over

Het leed dat Cosmetische Tandarts heet

Nip/Tuck en de held in mij!

Helder zien

Voor een prikkie

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden

Kijk haar nou!

 


Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


#draaiendesite


 

 

 

 

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Lisa 7 augustus 2017 at 14:18

  Knap hoor en goede voorlichting is erg belangrijk.

 • Reply About Fashion Life 3 juli 2017 at 17:27

  Wauw, je ziet het verschil zeker wel! Knap hoor, ik zou het niet kunnen volhouden! x A

  • Reply Budget Diva Magazine 4 juli 2017 at 11:41

   Zo te zien hoef jij je daar ook helemaal geen zorgen over te maken. Geniet er maar lekker van! 😉

 • Reply Dhini 3 juli 2017 at 16:32

  Wat goed zeg! Het werkt echt goed dus.
  Dhini onlangs geplaatst…Mani monday : Flowers #11My Profile

 • Reply Bouchra 3 juli 2017 at 15:08

  10 kilo eraf is fantastisch wanneer dit goed en verantwoord gedaan wordt! Ik heb onlangs mijn eetpatroon aangepast en ik zie nu ook verschil. Maar niet met shakes en dergelijke maar gezonder en bewuster eten. Geniet van je ‘nieuwe’ lichaam!

 • Reply Jussi 3 juli 2017 at 14:11

  Wauw, tien kg is echt veel, knap hoor. Ik ben zelf niet van de shakes en poeders maar probeer liever het snoepen en ongezond te laten staan, zodoende blijf ik op gewicht en dat is prima. Fijn dat dit voor jullie werkt!

 • Reply Peggy 3 juli 2017 at 11:13

  Wow respect! Leuk geschreven blog en goed dat je het hebt volgehouden. 6x per dag eten hoor ik vaker dat dat echt helpt, dus wellicht moet ik dat ook eens gaan doen haha.

 • Reply Fleur Noot 3 juli 2017 at 10:58

  Jeetje wat een verschil! En geweldig dat het zo goed werkt!

 • Reply Girls-Things 3 juli 2017 at 09:26

  Wat knap van jullie!
  het werkt echt goed, wauw

 • Reply Anne 2 juli 2017 at 08:45

  Wat fijn dat er blijvend 10 kilo af is! Goed dat jullie het zo makkelijk volhouden 🙂
  Anne onlangs geplaatst…DIY wedding centerpiece: goedkope centerpieces makenMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 2 juli 2017 at 13:34

   JA, is echt simpel zo. Iedereen vind denk ik uiteindelijk hetgeen bij hem/haar past.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Meer in Lichaam & geest
  Zelfgemaakte zonnebrandcrème

  Gemakkelijk, goedkoop en milieubewust de zon in Ik maak al jaren mijn zonnebrandcrème zelf. Eerst met zinkzalf, maar dat was...

  Sluiten