Spaar

10 manieren om uit de schulden te blijvenZo kan je besparen en uit de schulden te blijven

 

Schulden bouw je makkelijk op, maar je komt er moeilijk weer uit. Deze 10 manieren om geld te besparen lijken misschien erg simpel, maar ze tellen snel op.
Ik geloof in het oude gezegde “voorkomen is beter dan genezen”.
Dus, in plaats van je te vertellen hoe je uit de schulden kunt komen als je er eenmaal in zit, deel ik in dit artikel een aantal tips om uit de schulden te blijven.
De beste tip die ik kan geven is om jezelf niet toe te staan in de schulden te komen. Maar hoe doe je dat?

Besparen

1  Maak een maandelijks budget en houd je daaraan.  Als je een budget plan op een vaste plaats hebt, kan je eenvoudig bijhouden wat je verdient en wat er elke maand opzij moet worden gezet voor je levensonderhoud. Dit stelt je in staat om precies te zien waar je je geld aan uitgeeft elke maand.
Ik splits het uit in categorieën. Dat helpt mij en uiteindelijk ook mijn gezin om kleine veranderingen aan te brengen die onze spaarrekening kan verhogen.

2  Gebruik alleen contant geld. Geen creditcards of debetkaarten. Als je er altijd een bij je draagt, zal je in de verleiding komen om veel te veel uit te geven. Ik weet dat je een creditcard of bankpas nofig kan hebben, maar als je naar de winkel met gaat met een bepaalde hoeveelheid contant geld in je zak, zul je NIET in staat zijn om over je budget te gaan.

3 Leef naar inkomen. Het is niet nodig om gelijke tred te houden met de Jansens. Ik weet het, deze is lastig. Vooral wanneer er altijd nieuwe en verbeterde producten worden verkocht die zij binnen een week in hun bezit hebben. Ik stel voor dat je je eigen richtlijnen maakt. Iets eenvoudigs als: geen nieuwe elektronica of kleding kopen totdat je een bepaald bedrag hebt gespaard of zet elke maand 10% van je inkomen apart die je mag gebruiken voor items. Maar, heb niet het gevoel dat jij iets moet hebben, omdat een ander het heeft. De meeste mensen leven op krediet met de bijkomende schulden….

4  Wees zuinig. Gebruik coupons, koop in de uitverkoop en koop producten die je zeer regelmatig gebruikt in grote aantallen als ze in de aanbieding zijn. Kijk eens wat vaker op sites als Groupon, VakantieVeilingen en gratis online coupons al Savoo om geld te besparen.

5  Als je elke week een beetje tijd vrij maakt om je menu met supermarkt aanbiedingen samen te stellen, kun je veel geld besparen op je budget per maand. Een leuke app hiervoor is Koken met Aanbiedingen. Ik gebruik hem vaak.

6 Probeer geen geld te lenen. Het terugbetalen zorgt weer voor een extra rekening en je kunt er flink van in de schulden raken. Het komt voor dat je gewoon niet het geld hebt om te betalen voor onverwachte kosten. Wat zou jij doen in dit geval? Vraag je een vriend of familielid om geld te lenen? Maak, indien mogelijk, gebruik van je noodfonds of neem wat geld van je spaarrekening. Hoe meer geld je leent van mensen, hoe meer je zult moeten betalen elke maand.

7 Bezuinig wat op entertainment en lichtzinnige uitgaven (zoals een taxi nemen, omdat je geen zin hebt op de bus te wachten). Elke week uit eten gaan of naar de film begint behoorlijk op te lopen. Start met hier en daar te bezuinigen en stort dat geld op je spaarrekening.

8 Voeg een noodfonds toe aan je budget om onverwachte kosten te dekken. Zelfs als je een leuke spaarrekening hebt of gebruik maakt van een maandelijks budget: je weet nooit wat voor extra kosten kunnen ontstaan. Het is een goed plan om een apart noodfonds te hebben. Al ben je alleen in staat om een kleine beetje elke maand te opzij te zetten, ook dat is oké. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt.

9 De enige schulden in je budgettering die je aan zou moeten gaan zijn de aankoop van een huis, een studie of eventueel een auto. Het is verleidelijk om een credit card te hebben en daarmee een tv of laptop te kopen, maar je zult er dieper door in de schulden komen.

10  Voordat je contact opneemt met een professional om reparaties uit te voeren, kijk dan eerst even goed wat er aan de hand is en of je in staat bent het zelf op te lossen. Arbeidskosten zijn zeer hoog en je kunt snel in de schulden komen als iets onnodig hebt laten repareren. Kijk of je in staat bent om het onderdeel te kopen en het zelf op te lossen. Dan ik bedoel niet de echt grote projecten, maar zoiets als een lekkende kraan.
Besef jezelf elke dag hoe goed het voelt om de schuldenvrij te zijn. Dat geweldige gevoel is de motivatie uit de schulden te blijven. Het kan moeilijk zijn elke maand de rekeningen te moeten betalen en geld opzij te zetten in een noodfonds. Misschien voel je de behoefte om jezelf te ‘belonen’ . Dat is prima, maar doe het met mate.
Zelfs als je maar een van deze 10 manieren om geld te besparen kunt aannemen om uit het de schulden te blijven, is dat prima. Het kost tijd en discipline om schuldenvrij te blijven. Doe het stap voor stap, wees je bewust van je geldzaken en het zal zijn vruchten afwerpen.


Maak er weer een mooie dag van!

~EmmyYou Might Also Like

11 Comments

 • Reply Ivon 26 september 2017 at 19:59

  Mijn vriend en ik hebben een vakantieplan, waar we komend jaar toch wel echt voor gaan moeten bezuinigen.. vooral tip 7 kunnen we nog wat aan werken 😉 Leuk artikel!!
  Ivon onlangs geplaatst…Carrière switch?My Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 28 september 2017 at 14:37

   Dank je wel. Heel veel succes met de plannen gewenst en ik hoop echt voor je dat die reis er komt 😉

 • Reply Nicole Orriëns 21 september 2017 at 11:10

  Bij mijn duurde het best een tijdje voordat ik door had dat ik minder geld moest uitgeven. Dat Aha moment is een heel belangrijke factor om uit de schulden te blijven.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Hondengeur verwijderen en huisdierverzorging met OxyFreshMy Profile

 • Reply Felice 19 september 2017 at 18:45

  Hele handige tips, waarvan d ebelangrijkste: hou je aan je budget!

 • Reply Nicole Orriëns 19 september 2017 at 15:24

  Hoewel ik weet dat contant geld gebruiken effectief is, doe ik het toch bijna nooit. Bij mij verdwijnt contant geld altijd als het ware. Met pinnen kan ik dan beter traceren.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Dit was de slaapkamer van mijn oudste zoonMy Profile

 • Reply Girls-Things 19 september 2017 at 14:17

  Wat een handige en goede tips. Heel erg bruikbaar ook.
  Girls-Things onlangs geplaatst…Persoonlijke update: Volendam & Dam tot DamMy Profile

 • Reply Dyonne Bakker 19 september 2017 at 12:39

  Hele handige tips! Hier kan ik zeker wat mee. In de aanbieding spullen kopen, doe ik sowieso! Dat scheelt al enorm veel geld inderdaad.
  Dyonne Bakker onlangs geplaatst…Dé leukste outfits met een nerdbrilMy Profile

 • Reply Madelon Eugelink 19 september 2017 at 12:04

  Handige tips zeg! Ik heb ook meestal contant geld. Dan weet je wat je uitgeeft!

 • Reply Willem Meester 13 juni 2017 at 12:09

  Vet handig! Bedankt voor de tips. Vooral het leven naar je inkomen is voor mij de belangrijkste.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  ©2017 Budget Diva Magazine - Alle rechten voorbehouden