Leef Verdien

De Slimme Vrouwengids voor Succesvol Beleggen

Nieuwe collecties outdoorkleding & schoenen

This post is also available in: enEnglish


Vrouwen benaderen beleggen nu eenmaal anders


Vrouwen komen andere obstakels tegen dan mannen, wanneer het op beleggen aankomt.
Even kort door de bocht hebben vrouwen toch vaak iets minder spaargeld. Dit komt vooral doordat er ook anno nu nog veel vrouwen thuisblijven om voor de kinderen te zorgen, ondanks het groeiend aantal gezinnen waar werk en gezinsleven gelijkwaardig verdeeld is. Natuurlijk ook doordat vrouwen nog steeds gemiddeld 19% minder verdienen dan mannen. Ongelooflijk, toch?  Ik zal dit nooit begrijpen.
Tel daarbij op dat vrouwen gemiddeld 10 jaar langer leven dan mannen  en die jaren ook graag comfortabel willen doorbrengen.
En dan heb ik het met bovenstaande alleen over de zogenaamde norm die natuurlijk allang geen echte norm meer is met al de éénoudergezinnen, samengestelde gezinnen en LGBT gezinnen die onze maatschappij rijk is.

Dit geeft me een boost te laten zien dat wij vrouwen slimmer met ons geld om kunnen gaan en dit verschil makkelijk teniet doen door het bewust en onderbouwd te beleggen.

Veilig is niet altijd beter

Onderzoek toont aan dat vrouwen vasthouden aan hun geld door het op een spaarrekening te storten.
In dit stuk ga ik je laten zien dat dit niet zo’n heel goed idee is en waarom je je comfortabel zou moeten voelen met beleggen. Vanuit dat oogpunt ga ik je de basis van beleggen leren, zodat je je angst opzij kunt zetten en een succesvolle belegger wordt.

Als ik vrouwen vraag waarom zij niet beleggen op de beurs, is het antwoord meestal de angst hun geld te verliezen. Ze zien hun €1000,00 euro zakken tot €800,00 , raken in paniek en verkopen alles in de hoop dat ze niet meer verliezen Dan storten ze het weer terug op de spaarrekening waar ze niets kunnen kwijtraken. Denken ze.
Want je verliest wel degelijk geld als je het op een spaarrekening zet.

Inflatie

De €800,00 zal altijd €800,00 blijven, maar je gaat wel achteruit in koopkracht ofwel je geld, die €800,00 wordt minder waard door inflatie.

Uit cijfers blijkt dat de inflatie zo rond de 3% p/j ligt.
Voorbeeld: Een zak aardappelen kost nu €4,00 en de inflatie is 3%, dus die aardappelen kosten volgend jaar 3% duurder, dus €4,12. Door inflatie wordt alles duurder.

woman guide investments budget diva magazine

Zo ziet het eruit

Laten we eens kijken naar een  echt voorbeeld zodat je kan zien waarom geld op een spaarrekening zorgt dat je op de lange termijn veel minder hebt. Ervan uitgaand dat je gepensioneerd  bent en je het moet doen met wat je dan hebt.

We gaan uit van het volgende voorbeeld:

Je jaarlijkse uitgaven zijn €40.000,00 en je hebt €300.000,00 gespaard op een spaarrekening die jou 2% rente geeft.
Dat laat je staan tegen die 2%
Na 20 jaar heb je €437.043,00
We kunnen natuurlijk je uitgaven niet vergeten. Na 20 jaar met 3% inflatie is dat €70.140,00 per jaar aan onkosten
We nemen je spaargeld en trekken daar de jaarlijkse uitgaven vanaf.
In 7 jaar is je geld op.
Dan kom je na 20 jaar ruim €431.000,00 tekort
Natuurlijk krijg je AOW wat een beetje helpt, maar het geld om comfortabel te kunnen leven is op.  Als je minder verdient aan rente dan wat de inflatie jou kost, ben je snel van je geld af.

De rol van de beurs

De oplossing van dit rampscenario ligt in de aandelenbeurs. Ik weet dat het verwarrend en beangstigend tegelijk is, maar als je eenmaal de basis begrijpt, heb je alle informatie die je nodig hebt. Geloof me als ik zeg dat je het echt niet nodig hebt alles te leren over binaire opties, calls, puts of aardolie futures. Om dat echt te begrijpen en super succesvol te zijn op dat gebied moet je zeeën van tijd hebben en echt een commitment aangaan met jezelf, een goede kennisbron en eventueel iemand die jouw mentor wil zijn. Echter, om op een simpele manier succesvol te zijn op de beurs door te investeren in beleggingsfondsen en indexfondsen is echt makkelijker dan je denkt.

Dit is wat je moet weten

De markt daalt!

Natuurlijk, de markt zal zeker dalen. Dat doet het vanaf het prille begin in 1800. Op de korte-termijn beleggingen zal je geld verliezen ( alleen op papier zolang je de boel niet in paniek verkoopt), maar over de lange-termijn beleggingen ga je geld verdienen. Zo werkt de markt nu eenmaal. Op de korte-termijn heb je nu te maken met de op en neer bewegingen van de waarde van de handel, de markt. Dat heet volatiliteit in de markt. De prijzen kunnen fluctueren en heftig fluctueren, maar op de lange-termijn kalmeert de handel en die trend is over het geheel genomen positief.

Om je te helpen dit in te zien: Let de volgende keer dat je op het strand of aan een meer bent eens op het effect van een langsvarende boot op het water. Bekijk de nasleep van een passerende boot. Zodra de boot voorbij komt, zijn de golven hoog en het water ziet er gevaarlijk uit. Kijk je geduldig naar het tafereel tot de golven zijn verdwenen, dan zie je de vlakke kalmte van het water waar de boot zojuist heeft gevaren.  Zo is het met de korte- en lange-termijn markt op de beurs. Het is dus beter je op de lange termijn te concentreren.

Jouw emoties zijn je grootste vijand

Het klinkt heel makkelijk je te focussen op de lange-termijn, maar in de praktijk is het echt heel lastig, omdat geld emotie is. Niemand wil geld, hard voor gewerkt of niet, verliezen.
Wat je moet leren te begrijpen is dat het verlies alleen op papier bestaat. Zolang je niets verkoopt van de portefeuille verlies je geen echt geld.
Het is te vergelijken met je huis. Jouw huis kan meer of minder waard worden door allerlei factoren in de tijd dat je erin woont, maar je weet pas zeker hoe het ervoor staat als je besluit het te verkopen. Tot die tijd kunnen er grote golven en gevaarlijk water tot aan je drempel hebben gestaan, zonder dat je er ook maar iets daadwerkelijk van gemerkt hebt.

Met emoties komt ook de media om de hoek kijken. Zij zijn erg goed in het aanwakkeren van jouw emoties. Ze maken alles veel enger met allerlei beelden, experts op doemdenken en woorden die ze gebruiken om de markten te beschrijven.

Daar zit een tactiek, een doel achter: Zij willen alles opkloppen, sensationeler maken dan het is, om te zorgen dat jij blijft kijken.

Hoe meer ogen er op hun programma’s gericht zijn voor langere periodes, hoe meer ze kunnen vragen aan de adverteerders. Dus als ze, zonder groot wereldnieuws als een wereldoorlog of omvallen van de Wereldbank, beginnen over een beurs crash, is het voor jou tijd de tv /radio uit te zetten en een goed boek of frisse neus te gaan halen.

Maak een goed plan

Een andere belangrijke manier om te voorkomen dat je slachtoffer word van je emoties, maar wel een succesvol belegger, is een beleggingsplan te maken. Nog voor je ook maar 1 cent gaat beleggen, ga je daar eens goed voor zitten.

Wat zijn je concrete doelen?
Wat zijn je dromen?
Wanneer wil je stoppen met werken?
Wat heb je nu?
Met hoeveel kan je nu beginnen?
Hoe lang duurt het voor je je eerste inleg bij elkaar hebt als je dat op dit moment nog niet hebt?
Hoe ben je van plan dit te bereiken en wat wil je daarvoor doen of laten?
Doe je het alleen, met partner of in een clubje?
Wat heb je nodig voor een financieel comfortabele toekomst?
Waarom kies je voor de manier van beleggen die je nu van plan bent te gaan doen?
Bovenstaande gedetailleerd uitwerken is belangrijk om te beginnen, maar zeker ook omdat je het plan er in de toekomst bij gaat pakken. Om te zien of je op koers zit, om te zien of je iets aan moet passen, om te zien of je normen en waarden van nu over een aantal jaar nog hetzelfde zijn of niet. Dit kan gevolgen hebben voor je einddoel en de aanpassingen die dat vraagt.

Jouw beleggingsplan kan je ook enorm helpen als de markten erg volatiel is voor een tijdje. Je zou daardoor eerder geneigd zijn, aangestuurd door je emoties, de portefeuille te verkopen en toch terug rennen naar de oude vertrouwde spaarrekening. Door je plan dan nog eens goed te lezen, weet je weer precies wat je doelen zijn en waarom je ook alweer ging beleggen. Met andere woorden houdt het plan de dingen in het juiste perspectief en jouw beleggingen vast op de lange-termijn.

Op het internet en bij bankinstellingen kan je vaak goede plannen vinden die je alleen maar hoeft in te vullen. Zo zie je niets over het hoofd.

Beleg je geld, handel er niet mee

Onderzoeken tonen aan dat mannen veel erger zijn op dit vlak dan vrouwen. Mannen zwichten gewoon veel sneller voor traden, maar ik zeg het hier nog maar eens: Er is een groot verschil tussen beleggen en handelen, ofwel investeren en traden!

Traden is wanneer je elke dag, misschien wel meerdere keren of uren achter elkaar fondsen aan- en verkoopt. Op die manier ben je continue bezig te proberen de verliezen te ontwijken en hogere winsten te pakken.
Helaas lukt dit zelden. Sommige mensen zijn er na jaren training en veel schade in geslaagd een Gouden Middenweg te bewandelen, maar elke leek verliest zeker in het begin standaard al de inzet. Mede doordat bij elke winst de roekeloosheid zijn kop een beetje hoger opsteekt. De gemiddelde trader verdient 2% terwijl de broker 8% verdient op jouw geld en niet aflatende inzet.

Hoe komt dat dan? Doordat de gemiddelde trader van investering naar  investering huppelt. Succes in aandelen handel werkt nu eenmaal niet op die manier. Het is echt veel lucratiever om op lange termijn te beleggen. Ook veel beter voor je zenuwstelsel en gemoedsrust.

Niemand kan de markt bewegingen voorspellen en exact bepalen wanneer de marktwaarden stijgen of dalen. Het fluctueert nu eenmaal elke dag, elk uur. Dus mijn advies: ga rustig beleggen. Creëer je eigen plan. Zoek een paar investeringen uit waar je een goed gevoel bij hebt en voeg steeds wat geld dat je echt kan missen aan je portefeuille toe, het liefst op een regelmatige basis. Elk jaar een gedeelte van je vakantiegeld of je belasting teruggave is ook een regelmaat in lange-termijn beleggen, bijvoorbeeld. Op de lange termijn beleggen geeft je ook de rust en ruimte om iedereen die paniek zaait over de grilligheid van de beurs, gewoon te negeren.

Kies passieve investeringen

Er zijn 2 typen investeringen:

Actieve en Passieve
Ik zou een heel artikel over alleen al dit onderwerp kunnen schrijven en misschien komt dat nog wel, maar voor nu is dit voor jou het belangrijkst:

Onthoudt dat actieve investeringen, beleggingsfondsen, worden beheerd door een accountmanager die probeert de beurs te verslaan. Als hun fonds de AEX Index volgt, dan is dat de markt waarop geconcentreerd wordt en waar ze proberen een hoger rendement uit te halen.

Aan de andere kant is een passieve investering een wederzijds fonds dat simpelweg overeenkomt met de bewegingen en dus ook de terugkeer van de kalmte op de markt. Dat beleg je zelf zonder vreemde, geldbeluste managers die nooit openheid van zaken geven.  Jij bepaalt waarin jij wilt beleggen en laat het ook zo, zonder bij elk golfje je pc op te starten en met water op je rug naar de cijfertjes te turen.

Welke filosofie hang jij aan? De stress en emoties van het volgen van de ups en downs van de actieve investering?Of toch de kalmte van de passieve investering? Ik kies voor een stressvrij leven, dus ook voor de tweede optie.

Het feit blijft nu eenmaal dat niemand de markten kan verslaan, slimmer af kan zijn op een consistente basis, jaar in en jaar uit. Op echt een enkeling na, en de kans is 1 op de 2.3 miljoen dat jij dat ook kan. Die enkeling geeft ook nog vaak toe dat het meer geluk dan wijsheid was als het lukte. Het heeft dus geen zin je leven te wijden aan het onder controle krijgen van de grillen van de markten. Doe met wat het is en je komt uiteindelijk bij je doelen

Investeringskosten

Bij actieve en passieve beleggingen horen ook kosten voor het onderbrengen en beheren van jouw portefeuille.
Ook hier heeft een passieve portfolio de grootste voordelen. Een passieve  portfolio heeft namelijk geen duur management die zich ermee bemoeit. Dat zie je aan de kosten, die daardoor veel lager liggen.

Op dit moment liggen de management kosten voor een gemiddelde portefeuille op 1.40%. Dat betekent dat je op elke €1000,00 jaarlijks €14,00 moet betalen aan kosten. Dat lijkt niet veel, maar als je geld tegen de 6 cijfers loopt, reken het dan nog maar eens uit.

De passieve beleggingsportfolio heeft slechts kosten van rond de 0.20%, ofwel slechts €2,00  per jaar over elke €1000,00 die je investeert.

Je werkt gewoon hard voor je geld, dus zorg dat je de macht en controle erover niet uit handen geeft.

Nog even dit…

Uiteindelijk is het gewoon vrij simpel: Als je de basis van beleggen leert en snapt, ben je al 90% op weg naar succes op de beurs. Op het moment dat je deze basiskennis hebt, neemt de angst ook af. Wat niet wil zeggen dat er nooit wild water kan zijn, maar dat is op geen enkel vlak in het leven gegeven. En heus, je emoties zullen opspelen bij de volgende crash, maar je moet de dingen in perspectief, dus in jouw geval op de lange termijn blijven zien. Niet in paniek raken en daarnaar handelen. Zoals het leven leert, komt dan uiteindelijk alles weer goed.

Vergeet nooit vuistregel nummer 1:

Investeer alleen geld dat je op het moment van instappen echt kunt missen en sluit er nooit een lening voor af!

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken hoe enorm belangrijk dat is, ook wat betreft je emoties en impulsen in tijden van paniek. Ik heb als Financieel Adviseur zoveel ellende gezien van mensen die hier de fout mee ingingen dat ik er zelf van wakker lag en er een thriller over kan schrijven. Gewoon Niet Doen!

Om al jouw bankzaken en beleggingsportefeuille in 1 overzicht te hebben, raad ik je een digitaal huishoudboekje aan. Ik gebruik zelf Afas Personal. Hierin kan ik alles overzichtelijk bij elkaar zetten, snel bijwerken en opzoeken. En het is gratis.

Waar ik zelf en mensen in mijn omgeving erg veel aan hebben gehad is het ING Beursspel. Hiermee leer je op een ontspannen, leuke manier beleggen. Er zit, zoals de naam al aangeeft ook nog een spel element in, als extra stimulans om met elkaar in contact te komen. Mocht je dat willen. Kijk er eens naar, het is echt de moeite waard als je wilt beginnen met beleggen.


Heb jij ervaring met beleggen of wil je er iets over kwijt? Voel je vrij het hieronder te delen.  Wie weet help je een ander met je verhaal.

Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


Lees in deze serie ook:

Cryptocurrency. Wat is dat nou precies?

Verruim je budget: Je geld laten werken voor jou

5 manieren geld te verliezen met beleggen

5 Tips voor beginnende beleggers

Op de pof is niet tof

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Ooit gehoord van de Lifestyle Creep? · 16 augustus 2018 at 08:51

  […] Slimme Vrowouengids voor Succesvol beleggen […]

 • Reply Niet meer kunnen bewegen = niet kunnen werken! Wat nu? · 10 augustus 2018 at 16:33

  […] die in meer of mindere mate voor  passief inkomen zorgen, zoals FutureNet , Cryptocurrency, Beleggen,  anders had ik nu een probleem gehad. Dat gat is met een week of 4 wel weer […]

 • Reply FutureNet: Hobby of Business? - 50+ Experience 31 juli 2018 at 11:04

  […] daar verstand van hebben, maar we weten dat veel vrouwen daar helemaal niet warm voor lopen. Zo is Budget Diva Magazine uiteindelijk ook ontstaan, […]

 • Reply Is FutureNet jouw inkomen voor jouw toekomst? · 12 juli 2018 at 12:21

  […] ik daar verstand van heb, maar ik weet dat veel vrouwen daar helemaal niet warm voor lopen. Zo is Budget Diva Magazine uiteindelijk ook ontstaan, […]

 • Reply AOV en de vrouwelijke zzp-er - 17 april 2018 at 09:58

  […] van zekerhied kopen tegen gekomen. Zeker als je boven de 50 bent en je hebt al het een en ander in beleggingen, levensverzekeringen of lijfrente, zoals ik, kan je nog veel meer zelf bepalen hoe je de zaken […]

 • Reply Cryptocurrency. Wat is dat nou precies? - 16 april 2018 at 17:29

  […] Slimme Vrouwen Gids voor Succesvol Beleggen […]

 • Reply Laura 11 januari 2018 at 14:53

  Interessant! Ik heb zelf nog nooit belegd, maar ik vind het wel erg interessant. Wie weet ooit!:)
  Laura onlangs geplaatst…Shopping: petje af voor de sailor capMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 12 januari 2018 at 09:19

   Hou deze site dan vooral goed in de gaten, er staan een aantal heel leerzame projecten en artikelen en concept

 • Reply Bianca Schrijft 26 augustus 2017 at 07:11

  Al jaren speel ik met het idee eens op de beurs te beleggen, maar voor mij voelt het als Russisch roulette. Wat stom is, want ik doe wel braaf mee met lotterij en dat is bijna 100% zeker weggegooid geld.
  Helder artikel, ga me er nog eens in verdiepen.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Unboxing: World of wizardry box juliMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 27 augustus 2017 at 19:56

   Ik ben blij dat je het nog een onderzoek waard vind. Ik ga niet vertellen wat ik van loterijen vind, want ik doe af en toe ook een gokje tegen beter weten in 😉 Wat mij helemaal triggert is de extreem lage rente tegenover de winsten van onze banken over onze spaarcenten 😉

 • Reply Thomas 25 augustus 2017 at 16:24

  Ook voor een man een interessant stuk. Heb me in het verleden wel eens wat ingelezen, maar klinkt toch vaak wat spannend en dan kies je al snel voor “veilig” (hoewel….) op de bank.

  • Reply Budget Diva Magazine 27 augustus 2017 at 19:58

   Precies! De bank.. Die ons geld vraagt per transactie en met droge ogen meldt dat de rente tegen het negatieve verlaagd.Pfff

 • Reply Naomi Anna 25 augustus 2017 at 16:06

  Interessant artikel! Ik blijf beleggen iets ingewikkelds vinden, maar gelukkig heb ik nog tijd genoeg om te leren het te begrijpen.
  Naomi Anna onlangs geplaatst…Kei-week 2017My Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 27 augustus 2017 at 20:00

   Binnenkort komt er een cursus je te helpen het beter te begrijpen, in de hoop dat je bewuste keuzes kan maken i.p.v. wat de banken je vertellen 😉

 • Reply Janet 25 augustus 2017 at 15:46

  Ik vind dit heel interessant, maar begrijp nog steeds niet hoe dit precies werkt (zal wel aan mij liggen 😉 )
  Janet onlangs geplaatst…9x de Burj Khalifa in DubaiMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 27 augustus 2017 at 20:02

   Dit is voor mij een uitdaging! Jou te laten begrijpen hoe het werkt. Zonder dure woorden, ingewikkelde termen waardoor je ervan overtuigd bent dat je dom bent. want je bent niet dom. Sommige mensen worden rijk door jou dat gevoel te geven! Het is mijn missie die mythe te doorbreken 😉

 • Reply zebrazonderstrepen 25 augustus 2017 at 12:29

  ik ken er niets van – oeps 🙂
  zebrazonderstrepen onlangs geplaatst…In de kast van Mathis: JeansMy Profile

 • Reply soraya 25 augustus 2017 at 11:18

  kijk, dit zocht ik dus. ik lees vaak blogs over investeren, maar dat zijn Amerikaanse, en das toch een heel ander systeem. ik ga deze thuis nog es op het gemak nalezen en ik volg gelijk je blog ook!!

 • Reply Lodi 25 augustus 2017 at 11:05

  Wat een ontzettend duidelijk stuk, bedankt!

 • Reply Danella 20 augustus 2017 at 16:13

  Interessant om te lezen, misschien wel tijd om me er eens wat meer in te verdiepen. Onlangs weer een bericht gekregen dat de rente op m’n rekening naar beneden is gesteld.
  Danella onlangs geplaatst…Zelf bramenjam makenMy Profile

 • Reply Evi 20 augustus 2017 at 14:27

  Leuk dat je dit even uitlegt. Ik zou er zelf nooit aan denken om hierover veel informatie op te zoeken 🙂
  Evi onlangs geplaatst…Vintage Finds – first edition Harry Potter and hometown-made bagMy Profile

 • Reply Dhini 17 augustus 2017 at 22:48

  Wat goed dat je dit uitlegt.

 • Reply Katrien 17 augustus 2017 at 19:26

  Heel interessant om zo te lezen, deze blog heb je echt heel knap opgesteld. Hier heb je talent voor nodig 🙂

 • Reply Fleur 17 augustus 2017 at 16:56

  Ik heb aandelen van mijn oma gekregen (Kon. Olie) ik doe er verder niets mee. Het is een zakcentje achter de hand
  Fleur onlangs geplaatst…Uit het archief | Fruit Schoonmaken – Life HacksMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 18 augustus 2017 at 04:55

   Wt een TOP oma heb jij. Lekker gewoon laten staan en voor het leerproces zo af en toe eens kijken hoe het ervoor staat.

 • Reply Armande 17 augustus 2017 at 16:32

  Het is goed dat je vermeldt dat je bij een spaarrekening uiteindelijk ook geld verliest. Die 2% rente die je noemt, wordt niet vaak meer gehaald, en daardoor wordt het gat nog groter!
  Armande onlangs geplaatst…Het allerblijste onderwerp: poesies!!My Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 18 augustus 2017 at 04:54

   Precies! Op het moment staat de spaarrente zelfs op 0,10%. Dat is echt niet eens de moeite waard een berekening op los te laten. Gevaarlijk dichtbij de negatieve rente. Denk jij dat het zover komt? Ik ben in ieder geval blij dat ik me daar niet druk om hoef te maken door mijn portefeuille.

 • Reply Andrea 17 augustus 2017 at 16:25

  Wat interessant zeg! Ik heb daar nooit zo overna gedacht dat beleggen misschien wel eens interessant zou kunnen zijn. Sparen wist ik al dat dat niks op zou brengen.(over het verlies had ik nog niet overna gedacht.)

  • Reply Budget Diva Magazine 18 augustus 2017 at 04:57

   Er komen n og meer artikelen die je misschien net over die streep trekken 😉

 • Reply A lot like LOT. 17 augustus 2017 at 13:46

  Wat een interessant en goed onderbouwd artikel. Ga ik onthouden!

  • Reply Budget Diva Magazine 17 augustus 2017 at 14:43

   Dank je wel! Altijd fijn om te horen, zeker omdat ik er echt heel lang mee bezig ben geweest 😉

 • Reply Marloes 17 augustus 2017 at 13:29

  Wat een interessante blogpost! Je legt het echt superfijn uit. Deze post ga ik onthouden!
  Marloes onlangs geplaatst…Our summer holiday in France: photodiaryMy Profile

 • Reply Girls-Things 17 augustus 2017 at 13:05

  Wat goed dat je dit allemaal uitlegt!
  Girls-Things onlangs geplaatst…Outfit post: Jurkje boven op de bergMy Profile

 • Reply Nicole Orriëns 17 augustus 2017 at 12:51

  Ik vind het interessant dat emoties je grootste vijand zijn bij beleggen! Maar ik kan me er ook wel wat bij voorstellen. Zelf zou ik denk angst hebben om een fout te maken en uit bezorgdheid domme beslissingen nemen.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Interieur trend: spreuken en citaten aan de wandMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 17 augustus 2017 at 14:44

   Geloof me Nicole, Been There, Done That! Vandaar de motivatie denk ik ook om het eens goed uit te leggen 😉

 • Reply Lynn 17 augustus 2017 at 12:37

  Dit vind ik nu eens interessant! Blij dat ik je website heb leren kennen. Eindelijk eens deftige, goed uitgelegde informatie!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Leef, Verdien
  Wie mooi wil zijn moet pijn lijden

  Hoe waar is dit oude gezegde anno 2017?! Mijn oma zei het vroeger heel vaak tegen ons: Wie mooi wil...

  Sluiten