Beleggen Cryptocurrency Verdien

Cryptocurrency. Wat is dat nou precies?

This post is also available in: enEnglish


Een simpele uitleg over digitale munten


Cryptocurrency cryptovaluta digitale munten minen  ethereumminerkopen.com

We zitten op een bank in het park. Ik heb één appel bij me, ik geef hem aan jou. Je hebt nu één appel en ik heb helemaal geen appel meer. Mijn appel is fysiek in je hand gestopt. Je weet dat het is gebeurd. Ik was daar, jij was daar, je raakte hem aan.

We hadden geen derde persoon nodig om ons te helpen bij de overdracht. We hoefden geen jurist of bankmedewerkers  in te schakelen  om bij ons op het bankje te zitten en te bevestigen dat de appel van mij naar jou is gegaan. De appel is van jou! Ik kan je geen nieuwe appel geven, want ik heb er geen over. Ik kan het niet meer controleren. De appel is niet meer in mijn bezit. Je hebt nu volledige controle over die appel. Je kunt het aan je vriendin geven als je wilt en dan kan die vriendin het aan een andere vriendin geven, enzovoort.

Dus dat is hoe een persoonlijke uitwisseling eruit ziet. En het maakt niet uit of ik je nu een banaan, een boek, een euro munt geef.

Digitale appels

Laten we nu zeggen dat ik één digitale appel heb. Hier, ik zal je mijn digitale appel geven. Nu wordt het interessant: hoe weet je dat de digitale appel die vroeger van mij was, nu van jou is en niet van een ander?
Denk er even over na. Wordt al wat ingewikkelder, toch?
Hoe weet je dat ik die appel niet eerder als e-mailbijlage naar oom Peter heb gestuurd? Of je vriendin Janneke? Of mijn vriendin Lisa?
Misschien heb ik een paar kopieën van die digitale appel op mijn computer gemaakt. Misschien heb ik het op internet gezet en hebben een miljoen mensen het gedownload.

Zoals je ziet, is deze digitale uitwisseling een probleem. Het verzenden van digitale appels lijkt niet op het sturen van fysieke appels. Laten we proberen een oplossing te bedenken.

 

Cryptocurrency, digitale munt, wallet, bitcoin, ethereum, beleggen, banken

Kasboek

Misschien moeten deze digitale appels in een kasboek worden bijgehouden. Een boek waarin je alle transacties bijhoudt, een boekhouding. Een digitale boekhouding moet natuurlijk wel iemand hebben die het bijhoudt.

Er is echter een probleem:

1) Wat als iemand die toegang heeft tot de software er meer van heeft gemaakt? Hij zou gewoon een paar digitale appels aan zijn balans kunnen toevoegen wanneer hij maar wil!

2) Het is niet hetzelfde als toen we die dag op de bank waren. Het was alleen jij en ik toen. Met het digitale systeem waar niet iedereen bij kan of verstand van heeft, is het makkelijk voor kwaadwillenden de boel te bedonderen en zichzelf te verrijken over de rug van anderen.  Hoe kan ik mijn digitale appel gewoon op de gebruikelijke manier aan je overhandigen? Is er een manier om onze transacties op het bankje in het park digitaal te kopiëren?

De oplossing

Wat als we dit kasboek aan iedereen zouden geven? In plaats van het kasboek op 1 hele speciale computer te zetten, zal het op ieders computers staan. Alle transacties die ooit zijn gebeurd, van alle tijden, in digitale appels, worden erin vastgelegd. Er zijn talloze mensen die aan de berekening van 1 appel op hun computer werken, maar allemaal maar een heel klein gedeelte van die digitale appel structuur. Jij kan dus onmogelijk bij het gedeelte van een andere computer komen. Aan het eind van de berekening komen al die deeltjes bij elkaar en vormen tezamen de appel. Het kasboek is ondertussen bij iedereen langs geweest en ingevuld.
Je kunt het systeem niet bedriegen. Ik kan je geen digitale appels sturen die ik niet heb, want dan zou het niet met alle anderen in het systeem worden gesynchroniseerd. Het is een lastig te verslaan systeem.
Bovendien wordt het niet door één persoon beheerd, dus ik weet dat er niemand is die gewoon kan beslissen om zichzelf meer digitale appels te geven. De regels van het systeem zijn al in het begin gedefinieerd.Daar komt bij dat de code en regels open source zijn. Een beetje zoals Android werkt. Mensen die er verstand van hebben kunnen het onderhouden, beveiligen, verbeteren en controleren.
Jij kunt ook deelnemen aan dit netwerk, het kasboek bijwerken en controleren of alles goed werkt. Voor het deelnemen aan de oplossing van het kopieer probleem zou je als beloning, zeg maar, 25 digitale appels kunnen krijgen. In feite is dat de enige manier om meer digitale appels in het systeem te maken. Dat heet minen. Daarover in een volgend artikel meer.Ik heb nogal wat vereenvoudigd … Maar dat systeem dat ik heb uitgelegd bestaat. Het wordt het Bitcoin-protocol genoemd. En die digitale appels zijn de bitcoins of 1 van de vele andere cryptocurrency in het systeem.

Wat maakt het kasboek mogelijk?

1) Het is open source, weet je nog? Het totale aantal appels werd aan het begin in het kasboek gedefinieerd. Binnen het systeem weet ik dat ze beperkt zijn (schaars).

2) Wanneer ik een uitwisseling doe, heb ik verklaard een digitale appel  niet meer in mijn bezit te hebben en dat hij nu helemaal van jou is. Het wordt bijgewerkt en geverifieerd door het kasboek.

3) Omdat het nauwkeurig bijgehouden digitaal een kasboek is, hebben we nog steeds geen juristen nodig om ervoor te zorgen dat ik niet vals speelde of extra kopieën voor mezelf maakte of twee keer dezelfde appels stuurde.

Binnen het systeem is de uitwisseling van een digitale appel nu net als de uitwisseling van een fysieke. Het is nu net zo goed als het zien van een fysieke appel die mijn hand verlaat en in je zak valt. Net als op de bank in het park, betrof de uitwisseling alleen twee mensen. Met andere woorden, het gedraagt ​​zich als een fysiek object, maar het is nog steeds digitaal.

We kunnen nu handelen met 1.000 appels, of 1 miljoen appels, of zelfs 0.0000001 appels. Ik kan het met een klik op een knop verzenden en ik kan het nog steeds in je digitale zak laten vallen als ik in Nederland zit en jij op de Noordpool. Ik kan er tegenwoordig zelfs al verschillende dingen van kopen. Op Bitcoinspot, bijvoorbeeld staat al een hele lijst met winkels en bedrijven die Bitcoin accepteren. Maar Bitcoin is niet de enige digitale munt. Er zijn er ondertussen al zo’n 900 verschillende van, waarvan er op dit moment 8 zijn die er echt toe doen.

Hoeveel waarde moeten we aan dat digitale geld toekennen?

Geloof me, heel veel mensen discussiëren er nu over. Er zijn heftige discussie tussen economen, politici,  programmeurs, miningsclubs en natuurlijk de banken, die er ondertussen ook wel achter zijn dat dit niet dood te zwijgen ontwikkelingen zijn.Luister niet naar iedereen. Sommige mensen zijn slim; sommigen zijn slecht geïnformeerd. Sommigen zeggen dat het systeem veel waard is; sommigen zeggen dat het eigenlijk nul waard is. Sommigen zeggen dat het digitaal goud is; sommigen zeggen dat het een valuta is. Anderen zeggen dat ze net tulpen zijn. Sommige mensen zeggen dat het de wereld zal veranderen; sommigen zeggen dat het gewoon een modegril is. Feit blijft dat de Bitcoin alleen al afgelopen week €16.000,00 waard was en vandaag weer naar €13.000,00 is gezakt. Dat geeft wel aan dat de cryptomunten de gemoederen ook in 2018 nog flink bezig zal houden.

 

Is jouw interesse gewekt?

Stel je nou voor dat we op dit moment echt aan de rand van een gigantische schifting staan wat betreft onze betalingsmethode. De ECB gaf vorige week aan een wetgeving aan te passen dat ze gerechtigd zijn jouw spaartegoeden en zelfs betaalrekening te bevriezen bij dreiging van het omvallen van de banken. Zoals op Cyprus het geval was in 2013.

Chicago Mercantile Exchange Group gaat eind decmber 2017 de Bitcoin in de vorm van ‘futures’ naar Wall Street brengen. Futures zijn termijncontracten op de beurs en weer een heel ander onderwerp dat voor dit artikel even niet belangrijk is. Wat wel belangrijk hiervan is: de cryptomunt beweegt zich duidelijk vanuit de donkerste hoeken van het  web een paar jaar geleden, naar buiten en lijkt niet meer te stoppen. Gebruiksklaar voor elke persoon, slim of niet slim in computerprogrammering, om als betaalmiddel omarmt te worden.

Je kunt bij Lions Trader Club al voor €50,00 cryptocurrency ( 1 van de 8 die er toe doen) kopen en ermee beleggen. Al is het alleen maar er feeling voor te krijgen. Te snappen waar het over gaat en zelf ondervinden blijven elkaar toch het best aanvullen in jouw beleving.
Mijn partner en ik hebben zelf behoorlijke beleggingen bij Bitclub in verschillende munten en we minen ze zelf ook met speciale computers. Dat doe je echt pas als je al veel stappen verder bent dan de eerste uitleg en kennismaking.

Besef a.u.b. dit heel goed:

Wij zijn al jaren bezig en nog steeds geen miljonair. Nog niet eens in de buurt. Het is echter wel erg leuk ermee bezig te zijn en te zien hoe het allemaal ontwikkeld. Te weten waar men het over heeft. Natuurlijk,  we hopen uiteraard wel in de toekomst er een passief inkomen uit te halen, genoeg om van te kunnen reizen.


[bctt tweet=”Cryptocurrency uitleg. Let goed op: Dit is geen ‘wordt snel rijk’ spel! Ook geen oproep je bankrekening leeg te trekken en alles in cryptocurrency te poffen!” username=”De_Budget_Diva”]


Je blijft zelf verantwoordelijk voor jouw eigen geld!

Denk goed na voordat je ergens aan begint waar je nog geen verstand van hebt. Doe alles in het begin met mate, met geld dat je ECHT kunt missen en altijd met een adviseur die als betrouwbaar bekend staat. Geef nooit geld om mee te beleggen contant aan iemand anders of stort ook nooit op een privérekening van een persoon die zich uitgeeft als een tussenpersoon. Privérekeningen horen niet in een bedrijfsplan! Kijk altijd goed op het internet of een bedrijf geregistreerd staat en lees de reviews! Een goede maatstaf is ook of ze licensies hebben, bijvoorbeeld een financiële toezichthouder in binnen- of buitenland.


Hoe sta jij tegenover cryptocurrency? Of een verandering in het betalingsverkeer? Heb jij er al ervaring mee of zelf een digitale wallet?  We lezen het natuurlijk heel graag hieronder

Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


Andere adrtikelen in deze serie:

Slimme Vrouwen Gids voor Succesvol Beleggen

 5 Manieren om je geld te verliezen met beleggen

5 Tips voor beginnende beleggers

5 Essentiële stappen naar zelf cryptocurrency minen

 


This post may contain affiliate links. Please read my disclosure for more info.

 

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Debbythechocoholic 13 december 2017 at 22:42

  Dat is me allemaal toch wat ingewikkeld vind ik. Mijn vriend volgt de Bitcoin en had graag willen investeren, maar het kost veel geld he.. En dan is er ook het risico van alles kwijt te geraken.
  Ik zou het zelf niet meteen doen ?

 • Reply Nicole Orriëns 12 december 2017 at 08:33

  Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden en ik vind het een beetje eng. Tegelijkertijd zie ik ook wel potentieel.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Ben jij wakker? Oftewel: leef jij bewust?My Profile

 • Reply Susan Zielhuis 11 december 2017 at 22:07

  Echt van die zaken waar ik me meer in zou moeten verdiepen! Wel interessant maar totaal niet mee bezig…

 • Reply Dhini 11 december 2017 at 21:12

  Ik ken dit niet en ik ben ook niet bezig met dit. Leuk dat je hierover heeft uitgelegd

 • Reply Marla 11 december 2017 at 14:00

  Nou dit is tenminste wat duidelijker. Maar het is niks voor mij. Mijn vriend die is er meer mee bezig. Als hij het wil kopen dan zal ik erachter staan. Maar het hoeft niet van mij.
  Marla onlangs geplaatst…Hoe kun jij je geluksgevoel vergroten in 3 stappen?My Profile

 • Reply Felice 11 december 2017 at 13:32

  dank je wel voor deze glasheldere uitleg. Eindelijk begin ik het een beetje te begrijpen. Op een ding na.Wanneer jij mij een appel geeft, is dat tastbaar. Wanneer de bank mij een lening geeft, kan ik dat geld ( bij wijze van spreken) in een tasje stoppen.
  Maar de bitcoin is virtueel. Ik worstel dus steeds met de vraag: wat HEB je nu eigenlijk, als je een bitcoin bezit?

 • Reply Evert Duitshof 11 december 2017 at 13:27

  Ik zit momenteel Drogan mining waar je al vanaf $25 kunt gaan beginnen en kunt gaan kijken hoe het in zijn werking gaat. De cryptocurrency is momenteel een hot item en gaat in de toekomst heel erg groot worden. als je het wilt gaan proberen kun je je met deze link aanmelden.
  http://EvertDuitshof.DragonMiningSystems.com
  Als er vragen zijn, of kom je er niet uit hoor ik het graag van u.

 • Reply Rinette - GeldvoorNop 11 december 2017 at 12:19

  Wat een duidelijke uitleg! Een mooie vergelijking die appel! Ik vind het op dit moment te riskant, aangezien de waarde zo aan het schommelen is.
  Rinette – GeldvoorNop onlangs geplaatst…Geld Terug Acties – December 2017My Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 11 december 2017 at 13:03

   Dat klopt ook helemaal. Op dit moment zeg ik dan ook: Geen verstand van? Schakel dan een adviseur in… 😉

 • Reply Lodi 11 december 2017 at 10:38

  Wat een interessant artikel. Dit is echt helemaal nieuw en abracadabra voor mij, dus goed om eens te elzen en verder in te gaan verdiepen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Beleggen, Cryptocurrency, Verdien
  Jij bent de baas in de supermarkt!

  Gastblog van Geld voor Nop Door Rinette Je loopt door de supermarkt om even het avondeten te kopen. Natuurlijk moet...

  Sluiten