Leef Lichaam & geest

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden
Hoe waar is dit oude gezegde anno 2017?!


Mijn oma zei het vroeger heel vaak tegen ons: Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.
In de jaren ’90, hoorden we steeds vaker dat pijn lijden helemaal uit den boze was, als het op huidverzorging aankwam.

Ik kan je vertellen dat dit gezegde anno nu echt opgaat met de nieuwe manier van huidverzorging die ik heb ontdekt en waar ik ondertussen bij zweer. Prachtige resultaten heb ik er tijdens mijn make-over mee bereikt.

Toeval en mijn nieuwsgierigheid

Ik zat midden in de make-over en was aan het zoeken naar manieren om mijn gezichtshuid te verbeteren. De DIY verzorging is heel fijn, maar de diepte reiniging a la schoonheidsspecialiste die ook nodig is, wilde ik zelf graag ontdekken.
Ik heb al jaren een dermabrasie apparaat waar ik regelmatig mee in de weer was, maar ik bereikte niet het gewenste resultaat. Na de hele donkere periode en het roken en drinken, moest er toch echt met zwaar geschut gekomen worden. Ik had gewoon levervlekken in mijn gezicht en de huid was hier en daar behoorlijk slapper .

Een vriendin die ik al een tijdje niet had gezien, kwam spontaan op visite en vertelde over een nieuwe behandeling voor haar Alopecia. Zij moest een poosje op de kale plekken met een dermaroller aan de slag, onder andere, om de bloedtoevoer en andere zaken te stimuleren waardoor het haar weer terug zou kunnen komen waar ze dat wilde. Ze was er erg enthousiast over en vertelde dat ze voor €69,00 zo’n roller had gekocht, veel goedkoper dan de gemiddelde behandeling tot nu toe, vertelde ze.

Nadat ze vertrokken was, ben ik meteen gaan googlen en kwam de roller en alle info op ontelbare sites en in alle talen tegen.

Dermarollers

 

Hoe kom je eraan?

Mijn oude vertrouwde account op Wish is echt een uitkomst gebleken, om te beginnen. Ik koop al jaren naar alle tevredenheid bij de Chinezen. Daar vond ik dan ook wat ik nodig had voor een schijntje van wat ik in Nederland zou moeten betalen: dermarollers en silicone facial cleaning massager.
Een aantal Nederlandse verkopers heeft uitgelegd dat de titanium dermarollers van Wish niet goed zouden zijn, maar ik heb de merken en doosjes plus ‘hologram van echtheid’ vergeleken met de in Nederland voor heel veel geld aan te schaffen rollers. Het gaat tenslotte om je huid, een belangrijk orgaan.
Ik kan je bij deze vertellen dat er absoluut geen enkel verschil in zit. Ik heb een pakket met 3 rollers in verschillende maten en voor verschillende gebieden aangeschaft voor € 10,00. Dat zou me hier tussen de €75,00 en €150,00 hebben gekost. En tja, dan wint mijn portemonnee het toch echt van de discussie over economie.

 

Het hoe en waarom

De dermaroller heeft 540 naaldjes die de collageenproductie op gang brengen en het goed opnemen van de huidverzorgingsproducten bevorderen.
Zo helpt dat tegen huidveroudering, hyperpigmentatie (levervlekken), littekens te verzachten of verminderen.

De meest heldere en complete beschrijving vind je op Dermarolling.nl.

 

En zo doe je het

Je maakt je gezicht goed schoon met bijvoorbeeld mijn Allergoedkoopste Gezichtsreinigers , waar ik persoonlijk verliefd op ben. Ik gebruik hierbij ook de silicone massage face cleaner.

Dan zet je je kiezen op elkaar en ga je aan de slag. Hier vind je alle belangrijke informatie en filmpjes die je nodig hebt om zelf goed met je rollers om te gaan.

En ja, dat doet pijn! De eerste keer is het ergst. Naarmate je het vaker doet, lijkt je huid eraan te wennen. Kijk wel uit voor de zon, als je de dagen na de behandeling naar buiten gaat. Smeer je echt goed in met een sunblock. Ik dacht dat het wel mee zou vallen en heb het moeten bezuren met een acute zonneallergie. Nog nooit gehad, ga ik ook nooit meer krijgen door de adviezen in deze toch maar serieus op te volgen.

Daarnaast heb ik van een heftige val met de fiets vlak voor Kerst 2015, een dik en lelijk litteken midden op mijn bovenlip overgehouden. Ik was bij een salon voor permanente make-up om te zien of dit gecamoufleerd kan worden. Dat kon, zei de specialiste. Wat ze erachteraan zei, was een ‘aha-moment’ voor me: de naald van de tatoeage pen zou ruimte maken tussen het littekenweefsel waardoor het zachter en minder dik zou worden.  Ik moest wel eerst een verdovingscrème bij de apotheek halen. Na de cosmetische tandarts zou ik terugkomen met een stralende lach waar mooie lippen bij hoorden. Door het hele gebeuren daar, zag ik er voorlopig maar even vanaf en ik herinnerde mij dat zinnetje toen ik met de dermarollers in aanraking kwam.

Ik probeerde de naaldjes tussen dat weefsel te zetten en het werd acuut mistig van de tranen, wat deed dat zeer!
De verdovingscrème er volgens de gebruiksaanwijzing op gesmeerd voor de volgende poging. Dat is echt stukken beter.

 

Het resultaat

Na 4 maanden zijn de levervlekken in mijn gezicht helemaal weg. De meeste lijntjes en fijne rimpels gladgestreken. De huid in mijn gezicht en hals is een stuk steviger, net als mijn kaaklijn. De frons, voorhoofdslijntjes en neus-lip-lijn zijn zichtbaar verminderd, waardoor ik de fillers echt niet meer nodig heb.

Het litteken op mijn bovenlip is echt 3/4 minder zichtbaar. De dikke, harde witte strepen zijn weg. Er zit nu alleen een lichte verdikking die met lipstick prima te camoufleren is. Sterker nog: mensen die me nu zien, weten niet eens dat daar een flink litteken heeft gezeten. Alleen als ik lach zie je er iets van door de samentrekking van de huid.


 

Heb jij al ervaring met de dermaroller of wil je nog iets kwijt over bovenstaande? Laat niets je tegenhouden te reageren.

Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


In deze serie ook te lezen:

Mijn Grote Make-over

10 kg afgevallen met constant volle maag

Het leed dat Cosmetische Tandarts heet

Nip/Tuck & De Held in mij

Voor een prikkie

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden

Kijk haar nou!

 
You Might Also Like

11 Comments

 • Reply hier 19 april 2018 at 10:02

  Ik heb een kleintje voor dagelijks gebruik en vind de pijn echt meevallen!

  • Reply Budget Diva Magazine 12 mei 2018 at 08:25

   Die kleine is inderdaad goed te doen, maar de grote moest ik echt aan wennen. Dat gaat trouwens vlotter dan ik dacht 😉

 • Reply Emma 8 augustus 2017 at 15:32

  Heel interessant, maar lijkt me ook wel pijnlijk haha.
  Emma onlangs geplaatst…European GIVEAWAY heart necklace with name My Profile

 • Reply Beau Bewust 8 augustus 2017 at 15:25

  Ik kende het nog niet. Het lijkt me erg pijnlijk!

 • Reply Maaike 7 augustus 2017 at 23:52

  Aaaah het woord ‘naaldjes’ maakt meteen van alles in me los. Niet fijn! En we houden maar aan die welbekende uitspraak vast 😉

 • Reply Anja 7 augustus 2017 at 14:31

  Wel van gehoord, maar lijkt me toch behoorlijk pijnlijk al zou het wellicht een uitkomst zijn voor mijn twee littekens in mijn gezicht.
  Anja onlangs geplaatst…Cafetaria en Lunchroom van Hulzen in ElstMy Profile

 • Reply Sofie Katelijne 7 augustus 2017 at 14:31

  Kende de dermaroller zelf nog niet maar fijn om te lezen dat je er zo tevreden over bent 🙂

 • Reply Andrea 7 augustus 2017 at 14:17

  Ik kende het nog niet. Fijn dat je er zulke goede ervaringen mee hebt en zelfs je litteken een stuk minder zichtbaar is. Ik hoor trouwens wel vaker dat iets van wish of aliexpress met zo goed is , maar stukken goedkoper.

 • Reply Nicole Orriëns 6 augustus 2017 at 08:57

  Nee, ik heb er geen ervaring mee. Maar wel met de uitspraak: ‘Wie mooi wil zijn moet pijn lijden.’ : ) Mijn moeder zei dat vroeger altijd.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Hoe is het met je?My Profile

 • Reply Dhini 4 augustus 2017 at 22:55

  wat goed dat het werkt.
  Ik zoek beauty producten/tool om mijn wallen weg te halen/doen
  Dhini onlangs geplaatst…Cien Waterproof mascaraMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 5 augustus 2017 at 09:18

   Daar kan ik je een beetje mee helpen. Ik heb bijvoorbeeld een lekkere DIY oogcrème die ik volgende week probeer te posten.:-)

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Leef, Lichaam & geest
  BotoxFBLink
  Voor een prikkie

  De zoektocht naar betaalbare injectables Een jaar of 5 geleden had een vriendin een afspraak bij een cosmetische privé kliniek...

  Sluiten