Leef Lichaam & geest

Kijk haar nou!

Nieuwe collecties outdoorkleding & schoenen


Zie hier het resultaat van de super geslaagde make-over!


Vroeger stond ik er om bekend altijd heel dapper te zijn wat mijn kapsels aanging. Ik heb het allemaal gehad: van licht naar donker, soms met 8 kleuren in 1 kapsel, van strakke bob naar A-symetrisch, van lang naar ultra-kort en met extensions weer lang. Zolang het maar in de mode was, mocht de kapper zich uitleven.

Een jaar of 15 geleden, na wat teleurstellende resultaten en tijdens mijn Financieel Adviseur loopbaan, werd het wat meer ‘op zeker’ en bleef het haar keurig lang en blond.
Daar kwam Lief ook bij en die houd nu eenmaal van lang blond haar, dus de afgelopen 6 jaar bleef het lekker veilig.

 

Zucht naar verandering en warmte

De afgelopen tijd begon ik me steeds meer te ergeren aan het licht blonde haar. Uitgroei, 4 kleuren blond en wat de zon ermee gedaan had, zorgden voor een armoedig geheel, dat enigszins werd gecamoufleerd met elastiekjes en mooie spelden. Met de veranderingen door de make-over, kwam ook de behoefte meer warmte en echte veranderingen in mijn kapsel aan te brengen.
Na al het innerlijke werk vorig jaar en het uiterlijke matchen dit jaar, werd het echt tijd weer uit de comfortzone te stappen.

Ik werd ook behoorlijk onzeker, doordat mijn haar gewoon nooit meer echt mooi zat of er fris uitzag en ik verschuilde me min of meer als ik de kans kreeg. Echt mooi opmaken had ook al geen zin of ik had er geen zin in, net hoe je het bekijkt: waarom zou je dat doen als je haar toch nergens naar lijkt?

 

Haute Coiffure

Nou hebben we in de Achterhoek Patrick, van Bij Patrick . Om precies te zijn, in Terborg. Een hele goede kapsalon met wekenlange wachttijden, die ik rustig Haute Coiffure durf te noemen. Een echte haar-artiest.  Ik volgde hem al een tijdje op alle social media, maar moest natuurlijk wel wachten tot ik de make-over zover had dat we wisten met welk eindresultaat hij aan het werk kon.

Na 5 weken wachten op de eerste afspraak was het 31 augustus dan zover. Ik had al zo’n vertrouwen in Patrick, dat ik hem letterlijk Carte Blanche heb gegeven. Hij mocht met mijn hoofd doen wat bij hem opkwam als hij zo naar me keek. Natuurlijk ook wel spannend. Dat was lang geleden voor me.
En ja hoor, dan gaat het hoofd schuin, word je dringend en onderzoekend aangekeken, je hoort wat gebrom en je denkt: ‘oh jee, als er nog maar iets aan te doen is!’

 

Henna en snijden

Mijn haar werd eerst met een toner donkerder gemaakt, toen wat korter gesneden en daarna kwam de warme Henna erin. Patrick had het over een ‘kopertje in het haar’ gehad. Daar had ik dan ook een beeld bij van een koperblond schitteringetje in het haar.
Het haar werd uitgespoeld en ik werd weer voor de spiegel gezet, de handdoek ging eraf en het duurde even voor het tot me doordrong: Dit ‘kopertje’ is niet wat ik me erbij voorstelde. Wat donker! En wat mooi!

Mijn haar werd in model geknipt en gesneden en gemodelleerd met een nonchalance zoals alleen echte kappers dat kunnen.
Voor ik het wist was er dat eindresultaat. Ik was compleet omver geblazen in die stoel. Wat ongelooflijk mooi!
In 2 uur tijd van futloos en dof langharige Blondine naar pittig, glanzend kortharige Redhead. Zo had ik mezelf al veel te lang niet meer gezien en al helemaal niet meer gevoeld. Ik wist het meteen: ik hoor er weer bij. Ik mag weer gezien worden.

 

Make-up en wenkbrauwen door Esty

Salon medewerkster Esty heeft mijn wenkbrauwen gemodelleerd en geverfd. Daarna deed ze de make-up en gaf daarbij adviezen.
Heel leuk te zien hoe anderen jou zien en opmaken.
Alle make-up is van Ellis Faas.  Een heel fijn merk met super kleuren en groot gebruiksgemak.  Het is dat ik een overvloed aan make-up in huis heb, anders was ik er vast weer op leeg gelopen…

Een goede kapper is onbetaalbaar!

Natuurlijk is deze laatste make-over stap zeker niet bij de goedkoopste salon genomen. Persoonlijk vind ik dat nooit een overbodige luxe. Een goede, makkelijk te onderhouden coupe is onbetaalbaar. Het is naar mijn ervaring heel lastig  een echt goede kapper te vinden die de vertaalslag weet te maken. En die heb ik hier dan eindelijk gevonden. Ik weet hoe belangrijk een goede coupe en kleur voor je zelfvertrouwen is en ben blij dat ik Bij Patrick mijn vertrouwen heb gegeven. Al met al valt de prijs voor het kapsel zeker heel erg mee: zo’n €60,00 euro. Daar kan je echt niets over zeggen.

 

Spiegelbeeld

De grote make-over startte eigenlijk op het moment dat ik mijn innerlijke healing om het verlies van Shardé haar aardse bestaan goed had verankert en langs een spiegel liep waarin ik een beeld van een onherkenbaar oude vrouw zag. Ik kon gewoon niet geloven dat ik dat was. 15 kg zwaarder dan ik ooit geweest was (zelfs in mijn zwangerschappen heb ik dat gewicht nooit gehaald). Dof, dood, futloos haar. Grauwe, doffe huid. Grauwe, gele tanden. Vermoeide blik uit halfdichte ogen, door de huid die op de wimpers rustte. En dan die bril….. Zelfs Leco wilde me niet meer in zijn studio. Serieus, ik heb het geprobeerd naar aanleiding van een oproep in Linda., maar ben afgewezen.

 

December2016

December 2016

 

 

Ik ben heel blij met het resultaat!

Het ene onderdeel van de make-over was opvallend voordelig, het ander extreem duur (en werd dan ook vervangen door alternatieven) en weer wat onderdelen zoals verwacht. Zo geldt dat ook voor de resultaten.
Voor mijn gevoel past mijn uiterlijk weer beter bij mijn innerlijk en persoonlijkheid:

 • Klaar voor herintreden in de buitenwereld na een lange rouwperiode.
 • Zin in wat het leven nog te bieden heeft.
 • Die fitte, liefdevolle, midden in het leven staande oma zijn voor Selena en Kenan
 • Liefdevolle, betrokken, sterke moeder en geliefde
 • Klaar om mijn know-how en lessen te delen
 • Klaar om mijn geesteskindje Budget Diva als merk het wijde wereld web op te sturen
 • Nieuwsgierig hoever ik nog ga komen.
 • Kortom: Een powervrouw van een zekere leeftijd!

Emmy2017

 

 

Beide zullen onderhouden moeten worden en dat zal niet altijd even makkelijk gaan. Er zijn data in het jaar die extra moeilijk zijn en best wat van mijn innerlijke kracht zullen vergen, wat onvermijdelijk zijn uiterlijke weerslag heeft. Gelukkig heb ik nu alle tools in handen om dat in goede banen te leiden…

Deze reis was geen wanhopige poging weer een strakke 20 jarige te worden, maar onderdeel van het proces om het lijden uit mijn innerlijk en uiterlijk te trekken na het zwaarst mogelijke verlies. En het is naar mijn mening alles dubbel en dwars waard geweest. 

Met dank aan:

Body & Fit

A Klinieken Zevenaar

Bij Patrick

Hartemink Optiek

Plein.nl

Wish

En natuurlijk de liefde en support van Evert, Faith en Cynthia.


Heb jij ook een make-over gehad? Of droom je ervan? Deel je ervaring en dromen hieronder. We zijn nu eenmaal heel nieuwsgierig…

 

Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


#draaiendesite

In deze serie ook te lezen:

Mijn Grote Make-over

10 kg afgevallen met constant volle maag

Het leed dat Cosmetische Tandarts heet

Nip/Tuck & De Held in mij

Voor een prikkie

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden


 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply 10 kg afgevallen en ook niet meer aangekomen! · 26 juni 2018 at 18:55

  […] Kijk haar nou! […]

 • Reply Maaike 6 september 2017 at 21:53

  Leuk! Ik houd ook zo van mijn haar verven, al zoveel kleuren gehad!

 • Reply Sofie Katelijne 4 september 2017 at 17:19

  Wauw, wat een prachtige transformatie zeg! Mag je terecht fier op zijn 🙂

 • Reply Rinette 4 september 2017 at 12:16

  Je ziet er krachtig uit! Een hele mooi uitstraling heb je zo! Succes met al je toekomst plannen!
  Rinette onlangs geplaatst…Verhuizen: Zo kan je besparen op de kosten!My Profile

 • Reply Lotte 4 september 2017 at 10:52

  Wauw je ziet er echt prachtig uit! Je ziet ook gelijk op de foto dat je beter in je vel zit!
  Lotte onlangs geplaatst…11 dingen die jij jezelf elke dag moet vertellen!My Profile

 • Reply Lodi 4 september 2017 at 09:30

  Wat ben je prachtig! Een echte powervrouw en ik hoop dat je met dit goede gevoel je ook je wensen waar kan maken. Want natuurlijk komt het van binnen, toch weet ik ook uit ervaring dat wanneer je er goed uit ziet, je je veel beter en sterker voelt!

 • Reply Martine 2 september 2017 at 20:37

  Wat een geweldig resultaat; en vandaag zag je er in het echt nog stralender uit! Leuk om je ontmoet te hebben!!

  • Reply Budget Diva Magazine 4 september 2017 at 09:54

   Dank je wel! Ik vond het ook hartstikke leuk jou ontmoet te hebben. Altijd leuk om de gezichten achter de sites te zien 😉

 • Reply Anja 2 september 2017 at 08:38

  Wat een geweldige transformatie. Je ziet er geen 20 uit, hooguit 25 😉
  Anja onlangs geplaatst…Aparte namen voor je huisdierMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Leef, Lichaam & geest
  De Slimme Vrouwengids voor Succesvol Beleggen

  Vrouwen benaderen beleggen nu eenmaal anders Vrouwen komen andere obstakels tegen dan mannen, wanneer het op beleggen aankomt. Even kort...

  Sluiten