Lichaam & geest

Het leed dat Cosmetische Tandarts heet

Nieuwe collecties outdoorkleding & schoenen
Hoe ik uiteindelijk toch betaalbaar mijn tanden witter kreeg


 

Doordat ik tussen de voortanden een minuscuul spleetje heb, ze aan de onderkant iets afgechipt zijn door jarenlang een tongpiercing precies voorin en ze wat verkleurd waren, wilde ik graag facings laten plaatsen.
Ik heb hiervoor verschillende cosmetische tandartsbedrijven benaderd en afspraken gemaakt.

Er wordt op het moment veel reclame gemaakt met composiet facings die aanzienlijk goedkoper zijn dan porseleinen facings. Ik heb nog wel meer wensen met mijn gebit in de toekomst.
De tijdelijke aard en prijsstelling van de composiet facings trokken mij heel erg aan. Zo kon ik heel snel een mooie lach hebben en in de komende jaren beetje bij beetje mijn hele gebit in orde brengen. Tegen de tijd dat alles zou zijn zoals bedoelt, konden de composiet facings weer vervangen worden door de duurzamere porseleinen varianten.
Deze ideeën zouden makkelijk in de praktijk kunnen worden gebracht. Althans,  dat werd mij telefonisch, schriftelijk en tijdens eerste bezoeken verzekerd. Ik maakte dan ook heel blij afspraken in Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en zelfs Duitsland.

Voor gebit

Wel composiet verkopen, maar er niet achter staan?

Helaas, na een aantal bezoeken probeerden echt alle bedrijven mij duidelijk te maken dat ze geen voorstander van het product composiet facings zijn.
Verder werd mij toch door iedere tandarts geadviseerd voor gemiddeld €5000,00 de porseleinen facings aan te meten, waar dan tegenover stond dat ik dan in 1 keer met mijn hele gebit klaar zou zijn.  Dit tegenover ongeveer €750,00 voor 2 composiet facings.
Ik wilde helemaal niet in 1 keer klaar zijn, ik wilde naar mijn budget plannen en er zo lang over doen als nodig, met een instant witte lach.
Dat is niet gelukt. Mijn talenten en vakkennis liggen op een totaal ander vlak, dus ga ik hier geen uitlatingen doen over ‘het gelijk’.

 

Bang in de stoel!

Het blijft natuurlijk jammer dat de beloften van al die bedrijven niet werden waargemaakt. Dat composiet facings, die ze toch echt zelf verkopen en waar duur reclame voor wordt gemaakt, binnen 5 minuten van tafel werd geveegd, om driftig de porseleinen te promoten…

En met driftig bedoel ik in 1 geval ook driftig!
Na het intake gesprek met ‘voor’ foto’s waren mijn wensen prima uit te voeren. Ik moest 2 weken later terugkomen voor een digitale gebitsscan, dit ook i.v.m. de plannen op de lange termijn. Er werden 2 proefplaatjes van composiet gemaakt, om te laten zien hoe het zou staan, kosten €160,00. De proefplaatjes klaar en weer terug om ze opgeplakt te krijgen voor foto’s, zodat het eindresultaat wat helderder is. Ik had gedacht meteen door naar de stoel geleid te worden, maar had me wederom vergist.
De vierde keer zou het gaan gebeuren: plaatsing van de facings.

De tandarts kwam redelijk agressief binnen gestampt, omdat ze had gehoord dat ik met de mooie lach naar buiten wilde en zij niet, surprise, achter composiet facings stond. Nu voelde zij zich gedwongen dat toch te doen. Daarbij had ze natuurlijk ook een plan van tussen de €3000,00 en €5000,00 uitgedacht.
Nadat ik voet bij stuk bleef houden 2 composiet voortanden te willen, werd ik ronduit dreigend te woord gestaan, terwijl ik in de stoel lag en gewoon bang werd toen ze met enig geweld de watten in mijn mond propte!

Nadat ik haar uit de buurt van mijn mond had gekregen en besloot dat ze er helemaal niet meer aan mocht komen, kreeg ik de welgemeende excuses. Excuses voor de slechte communicatie vanuit de verkoopafdeling naar mij. Deze afdeling zou daar op worden aangesproken, zodat dit soort verwachtingen en teleurstellingen niet meer konden plaatsvinden. Tja.

Vier keer 175 km heen en natuurlijk ook weer terug moeten rijden hiervoor. Ik heb in ieder geval wel de proefplaatjes meegekregen met een tubetje lijm. Voor als ik ze eens op zou willen plakken voor een foto/video of uitgaan zonder te hoeven eten….

Geen succes, dus.

 

Mondverzorging, tandpasta en mondspoeling

Nadat ik thuis aan het bekomen was van de laatste afspraak en een vriend vertelde wat er was gebeurd,  was zijn antwoord: ‘ Vitis tandpasta en mondwater bestellen op Plein.nl.  10 dagen consequent de gebruiksaanwijzing volgen en je zult zien dat er echt een groot verschil in kleur zichtbaar is!’

Daarnaast heb ik bij Bol.com dit tandsetje besteld. Bij Kruidvat voor €0,99 een flesje waterstofperoxide gekocht, dat ik in mijn monddouche druppel.
En zo had ik binnen 2 dagen alles in huis  voor het onderhoud van tanden, mond en tandvlees.

tanden

Het resultaat

Ik ben zeer tevreden. Voor mij ook nooit meer andere tandpasta en mondwater dan Vitis!
Al met al heb ik nu mooie witte tanden, mét charmant spleetje en rafeltje aan de onderkant, voor zo’n €30,00 aan kosten.

De €400,00 aan kosten van de tandartsen, hun scans, 2 proefplaatjes en reiskosten even niet meegerekend… Maar daar heb ik dan wel weer van geleerd en bespaar ik nog €4570,00 op die ‘behandeling in 1 keer’ die ik helemaal niet wil!


Heb jij ook aparte ervaringen met de cosmetische tandartsen? We lezen het graag!


In deze serie ook te lezen:

Mijn Grote Make-over

10 kg afgevallen met constant volle maag

Nip/Tuck en de held in mij!

Helder zien

Voor een prikkie

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden

Kijk haar nou!

 


Maak er weer een mooie dag van!

~EmmyYou Might Also Like

16 Comments

 • Reply Babs 21 juli 2017 at 16:15

  Wat een verhaal, ik vind dat tandartsen er zeker in bekwaam zijn om de prijs zo op te laten drijven. Ze kiezen voor de duurste optie lijkt het wel.
  Ik tob ook enorm met mijn tanden, ik zou het liefst alles dan maar eruit willen laten trekken (maar een kunstgebit levert een tandarts daarna niks meer op, geen onderhoud meer aan je gebit) , maar het voorstel is dan op kronen, bruggen en de hele handel te laten zetten. Kassa!
  Je eigen tanden zijn natuurlijk het fijnst maar als het zo duur wordt om het allemaal goed te krijgen dan haak ik af. (ik ben niet eens verzekerd voor de tandarts, wij hebben het ook niet breed en dan moet je keuzes maken…)
  Ik kan mij helemaal vinden in je verhaal, en zeker herkenbaar!
  Babs onlangs geplaatst…Maak je eigen Skincare – DIY Soap Store ScrubMy Profile

 • Reply Rilana 8 juli 2017 at 22:19

  Wat fijn dat je een goedkoper alternatief hebt gevonden zeg!
  Rilana onlangs geplaatst…Zo maak jij je festivaloutfit af!My Profile

 • Reply Peggy 8 juli 2017 at 10:22

  Wow wat een ervaring. Goed dat je die andere tandpasta hebt gevonden en dat mondwater. Ben nu wel nieuwsgierig naar dat merk! Maar hoe je behandeld bent bij de tandartsen is echt ronduit achterlijk!
  Peggy onlangs geplaatst…VALMONT – RESTORING PERFECTIONMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 13 juli 2017 at 07:17

   Het had heel anders gekund inderdaad. Dat mensen willen verdienen aan het werk dat ze doen is niet meer dan normaal. Moeten we allemaal. Alleen dat er niet geluisterd wordt naar de wensen van de cliënten en zij je net zo makkelijk in de schulden duwen om iets boven de budgetten door te drukken, vind ik niet te verkroppen. En dan het reclame maken en lokken met composiet, terwijl ze dat in de praktijk weigeren te plaatsen kan ook echt niet!

 • Reply Girls-Things 8 juli 2017 at 10:04

  Wat vervelend.
  Wel fijn dat je een veel goedkoper alternatief heb gevonden!
  Girls-Things onlangs geplaatst…Ik heb zomervakantie!! – mijn plannen-My Profile

 • Reply Nicole Orriëns 8 juli 2017 at 09:09

  Fijn dat je een betaalbare oplossing hebt gevonden zeg! Ik vind de tandarts maar niks…
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Hoe word je toerist zonder op vakantie te gaan?My Profile

 • Reply Frieda Wauters 8 juli 2017 at 08:42

  heel veel mensen experimenteren met het witter maken van hun tanden omdat het allemaal zo duur is

 • Reply Daisy Ollefers 8 juli 2017 at 08:41

  Wow wat erg zeg. Nu ik jou verhaal zo lees lrijg ik het idee dat ze gewoon geld wilden verdienen. En daarom zo aandrongen op de porseleinen facings. Maar zoals jij behandelt bent. Groot gelijk dat je niet verder gegaan bent.

  En je glimlach ziet er nu fantastisch uit. Wees er trots op!

  • Reply Budget Diva Magazine 8 juli 2017 at 08:48

   Dank je wel. Ja, dat is ook het punt. Ze willen er ook niet rustig aan wat langer over doen, zodat je het ook daadwerkelijk kan betalen, maar alles in 1 x . En daarvoor druk ik me nu eenmaal niet in de schulden. Lijkt me logisch. 😉

  • Reply Budget Diva Magazine 13 juli 2017 at 07:19

   Dank je wel. Ben ik ook heel blij mee. Nu gewoon rustig doorsparen voor wat ik echt wil en met de tijd nodig zal hebben, zonder het risico op schulden voor een glimlach 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Lichaam & geest
  Zelfgemaakte zonnebrandcrème

  Gemakkelijk, goedkoop en milieubewust de zon in Ik maak al jaren mijn zonnebrandcrème zelf. Eerst met zinkzalf, maar dat was...

  Sluiten