Beleggen Cryptocurrency Persoonlijk Work at home

10 vragen van weekblad Beleggers Belangen aan Budget Diva

Nieuwe collecties outdoorkleding & schoenen

This post is also available in: enEnglish


Belegger vd week in Beleggers Belangen week 16


Beleggers Belangen, belegger, personal finance, interview
OPINIE  Froukje Wattel, 21 apr 10:38

10 vragen aan Emmy van Meir

 

interview beleggers belangen budget diva magazine

Waarom bent u met beleggen begonnen?

‘Rond 2000 ontdekte ik dat ik een pensioenravijn had, omdat ik jarenlang had gewerkt zonder iets op te bouwen. Ik werkte toen als financieel adviseur en ging een opleiding volgen voor beleggingsadviseur. Beleggen leek mij een goede oplossing voor het pensioenprobleem waar ik als bewust ongehuwde moeder mee zat.’

Waarom bent u nu een actieve belegger?

‘Beleggen bleek ik erg interessant te vinden, ik kreeg de smaak te pakken. Het is een manier om financieel onafhankelijk te zijn en voor jezelf te kunnen zorgen als je oud bent. Het ravijn is inmiddels teruggebracht tot een gaatje. Verder werd ik aangestoken door twee enthousiaste zeventigers die hun dag beginnen met koffie en de beursberichten op hun laptop. Zij gaven mij urenlang gepassioneerd uitleg.’

Wat was uw grootste succes?

‘Mijn buikgevoel. In 2014 werd ik lid van een beleggingsclub, als enige vrouw tussen de heren. Mijn gevoel zei dat er iets niet klopte. Ik lag ervan wakker, maar de mannen wilden niet verkopen. Ik ontdekte dat het fonds waarin we belegden niet door de AFM goedgekeurd was. ‘De aanvraag loopt nog…’ Ik ben eruit gestapt en heb me driedubbel laten uitbetalen. Achteraf bleek het een zwendel, de mannen waren alles kwijt en sommigen zijn nog aan het afbetalen. Heel sneu voor hun gezinnen. De daders zijn dit jaar pas opgepakt.’

Wat was uw grootste teleurstelling?

‘Dat ik in die beleggingsclub gestapt ben en geld in een verkeerd fonds gestopt heb!’

Hoeveel tijd besteedt u aan uw beleggingen?

‘Niet zo veel. Maar mijn vriend en ik minen cryptocurrencies. Daarvoor hebben we vier mining rigs (computers) in de schuur staan. We houden de koersen goed in de gaten en als die keldert, trekken we letterlijk de stekker eruit. Want dan kost het ons te veel stroom.’

Wat is uw strategie?

‘Ik beleg voor de langere termijn. Eerst heb ik grondstoffen geprobeerd, zoals granen en goud. Maar dat bleek lastig, zo’n schip met graan dat in het Panamakanaal ligt te wachten op de hoogste bieder terwijl het graan begint te rotten. Temeer omdat er veel mensen zijn die vrijwel niets te eten hebben. Met goud ben ik ook gestopt, goud en ik zijn geen vrienden. Nu beleg ik vooral in Nederlandse bedrijven die naar de beurs gaan. Bedrijven die duurzame kleding maken bijvoorbeeld. Daarnaast hebben we ons op cryptocurrencies gestort, al ruim vóór de hype.’

Wat is uw grootste ergernis?

‘Ik blog op mijn site budgetdivamagazine.com over financiële zelfstandigheid voor oudere vrouwen, onder andere om hen te motiveren te gaan beleggen. Daar krijg ik regelmatig heel flauw commentaar van mannen die mij en mijn lezers afzeiken. Geen inhoudelijk commentaar, maar onzin van mensen met een toetsenbord die alles durven te roepen, ook als ze er zelf totaal geen verstand van hebben. Heel vervelend voor mijn toch al onzekere lezeressen die er opeens alleen voorstaan na een echtscheiding, het overlijden van hun partner of het verlies van hun baan.’

8 Welke belegger bewondert u het meest?

‘Elke vrouw die zelf het heft in eigen handen neemt als haar financiële situatie overhoop ligt. Je bent nooit te oud om te leren, ook al deed je man altijd de financiën. Blijf vragen stellen, lig niet wakker van een empty nest maar ga beleggen!’

Wat verwacht u de komende tijd van de beurs?

‘Door al mijn levenslessen weet ik inmiddels dat je nooit iets moet verwachten! Twintig jaar geleden was het makkelijker om de beurs te voorspellen. Nu belegt iedereen en roept iedereen maar van alles op internet, en er luistert niemand meer. De laatste jaren tuimelt iedereen over elkaar heen, de banken, de cryptocurrencies, de diverse crises. Naar wie moet je luisteren? De rust is weg vergeleken met vroeger, toen vooral de elite belegde. Bovendien gaat het met de cryptocurrencies ook 24 uur per dag, 7 dagen per week door.’

10 Welke tip heeft u voor andere beleggers?

‘Het allerbelangrijkste: beleg alleen geld dat je kunt missen. Gebruik er alsjeblieft geen geleend geld voor, of geld dat voor de huur of de hypotheek bestemd is. Begin dan liever met een klein bedrag. En laat je niet gek maken door de schreeuwers die gouden bergen beloven.’


Ik lees graag jouw reactie op dit interview

Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Budget Diva in weekblad Margriet · 16 augustus 2018 at 08:46

  […] 10 vragen van weekblad Beleggers Belangen aan Budget Diva […]

 • Reply Marianne 15 mei 2018 at 10:48

  Ik kan me helemaal vinden in jouw reactie op de commentaren van met name mannen die denken alles negatief te moeten benoemen.
  Daarom ben ik nu lid van de facebookgroep Girls Know Blockchain.
  Daar is geen vraag te gek en toch ook geschikt voor gevorderden in cryptocurrency.
  Misschien een idee voor de Diva’s hier?
  Als je het niet goed vind dat ik hier doorverwijs, moet je dit maar verwijderen

 • Reply Roos 2 mei 2018 at 11:33

  Wat goed dat je in Beleggers Belangen staat. Ik ken het blad wel via mijn vader.
  Ik ga me zeker verder verdiepen in investeren.
  Jouw stelling dat je daar nooit te oud voor bent, geeft me de geruststelling dat ik daar nu nog mee kan beginnen.
  Heb je daar in de toekomst nog meer tips voor?

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Beleggen, Cryptocurrency, Persoonlijk, Work at home
  Cryptocurrency miner passief inkomen budget diva magazine
  4 Essentiële Stappen naar Zelf Cryptocurrency Minen

  Hoe je op een leuke manier zelf een passief inkomen opbouwt Cryptocurrency minen miner bitcoin ethereum cryptovaluta Cryptocurrency. Je hebt een...

  Sluiten