Familie & vrienden Kinderen en geld Leef

Kleuters willen altijd helpen

Nieuwe collecties outdoorkleding & schoenen


Takenlijstje voor kleuters


Kindjes van drie

Mijn kleindochter Selena is nu op een leeftijd waarop ze graag mee wil helpen met kleine dingetjes in huis.
Ik ben een tijdje geleden omgedoopt tot ‘Oma Perenijsje’ en dat is ook precies waar ze voor gaat als ze hier is.
Met een heel ernstig gezichtje wordt de tafel gedekt, het speelgoed opgeruimd, haar 2 jaar jongere broertje Kenan geholpen waar ze dat kan.
Dat allemaal om na de complimentjes en bedankjes de vriezer in te duiken voor dat felbegeerde perenijsje. Ook dat kon ze verrassend snel zelf.

Thuis wil ze haar moeder ook altijd helpen. Je herkent het vast wel: jij bent aan het poetsen en er komt een klein handje met een viezig doekje dat niet uitgespoeld wordt, achteraan. Of jij ruimt het speelgoed op naar een voor jou handige plek en jouw kleuter bedenkt dat het aan de andere kant van de kamer pas echt opgeruimd is… Bij mij was het vroeger niet anders.

Takenlijstje

Takenlijstje

Om de allerkleinsten toch een gevoel te geven dat ze heel groot zijn en echt meehelpen, dus reuze belangrijk zijn in de taken in huis, heb ik een leuke printable voor kleuters gemaakt.
Ik heb er genoeg gezien op het internet, maar daar staan dan dingen op als ‘tandenpoetsen’ of andere zogenaamde taakjes.
Tandenpoetsen en wassen horen bij de dagelijkse hygiëne en is mijn ogen geen ‘taak’ waar je uitbundig om moet belonen, maar waar je zo normaal mogelijk over doet.
Daarom staan er op de printable hierboven alleen dingetjes die ze in huis kunnen doen op jonge leeftijd en ze een gevoel geven echt geholpen te hebben.
Je kunt natuurlijk zelf bepalen of je hier een kleine beloning aan verbind of niet.


Welke taakjes laat jij kleuters doen? Deel het hieronder als inspiratie voor anderen.

Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Familie & vrienden, Kinderen en geld, Leef
Verzorgingsproducten van kokosnootolie

Kokosnootolie gebruiken bespaart je veel geld   Wist je dat je geld kunt besparen op je in- en uitwendige verzorgingsproducten...

Sluiten