Leef Persoonlijk

Liebster Award 2017

This post is also available in: enEnglish


En dan ben je zomaar genomineerd voor de Liebster Award 2017


Budget Diva Magazine is genomineerd voor de Liebster Award 2017.  Hoe cool is dat?
Deze virtuele Award wordt uitgedeeld door bloggers aan startende collega bloggers, om ontdekt te worden en de bloggers community te steunen.

Op deze manier komt het genomineerde blog even in de schijnwerpers te staan en leren de lezers de man of vrouw achter het blog beter kennen.
Bij de nominatie komen 11 vragen en de opdracht 5 andere beginnende bloggers te nomineren.

Bij deze wil ik Janet van That One Time bedanken voor de nominatie. Ik ben er echt heel blij mee.  Lees hier de 11 vragen van Janet op That One Time.
Bij het lezen van de Travelblog van Janet, krijg ik spontaan zin mijn koffers te pakken. De foto’s die zij plaatst van haar bestemmingen zijn adembenemend mooi.
Een greep uit haar bestemmingen: Afrika, Azië, Europa, Amerika. Echt het bezoeken waard.

liebster-award-clean

De 11 vragen

1. Van alle landen die je bezocht hebt, welk land vind je het leukst?

Griekenland. Daar heb ik gewoond en de cultuur, de mensen, het eten, het klimaat, de natuur, kortom alles heeft er altijd voor gezorgd dat ik me thuis voelde. Daarbij is het land met al die eilanden zo gevarieerd, dat je je blijft verbazen over de diversiteit van natuur en omgeving.

2. Fiets of trein?

Ik heb een schroothoop als fiets, dus dat wordt zeker de trein.
De auto laat ik makkelijk staan als ik naar bestemmingen moet waarvan ik weet dat de trein me in het centrum brengt en ik me niet druk meer hoef te maken om parkeerplek en kosten. Van Varsseveld naar Arnhem is zo’n traject. En naar Scheveningen. Weet je wat een crime Scheveningen is voor auto’s? Kost je makkelijk 10 jaar van je leven, dat gestress daar.

3. Wat is het engste wat je hebt meegemaakt tijdens je reizen?

Ik ging alleen met Benji, mijn hondje, naar de 2008 EK voetbal in Bern. Gewoon zin in.
Tijdens de wedstrijd Nederland-Italië op het fanplein ben ik beroofd van mijn portemonnee met al de passen en het geld dat ik bij me had.
Geen geld = geen parkeerticket betalen =  in de auto in een parkeergarage slapen tot de volgende dag. Alleen. Ok, met Benji, dan.
Midden in de nacht hoorde ik een hard galmend, soort van zuchtend geluid door de hele garage. Heel spookachtig.
Gewapend met een wijnfles sloop ik door het gebouw naar de nachtportier. Daar aangekomen lag de goede man te slapen met het hoofd op het bureau. Naast een openstaande microfoon! Je kunt je denk  ik wel voorstellen hoe ik hem wakker maakte…

4. Wanneer heb je tijd om te bloggen?

Online Budget Coaching en bloggen is mijn beroep.
Ik heb een mooi, sfeervol kantoor aan huis, waar ik tijdens kantooruren gewoon werk als ieder ander. Met dit verschil dat mijn werk mijn passie is, wat helaas niet voor iedereen zo is. Dat besef ik me vaak genoeg.

Dit kantoor fungeert ook met kleine aanpassingen als logeerkamer voor de kleinkinderen, dus als die komen is het even niet mogelijk te bloggen of coachen. Wat ook weer als voordeel heeft dat ik even afstand neem en me focus op wat op dat moment het allerbelangrijkste is: genieten van de kruimels.

5. Waar zou jij wonen als je overal op de wereld zou kunnen wonen?

In een luxe camper. Reizend over de wereld, te beginnen bij de Keltische grotten in Engeland en dan de mythische route volgen.
De hele opzet van Budget Diva Magazine en de online coaching is om een digital nomad te kunnen zijn.  Met andere woorden in staat te zijn om online werkend de wereld af te reizen.

6. Wat is de post die jij zelf schreef en waar je echt trots op bent en waarom?

De post waar ik echt heel blij mee ben is De Slimme Vrouwengids voor Succesvol Beleggen

Dit omdat ik hiermee eigenlijk de toon aan wil geven waar ik met Budget Diva Magazine naartoe wil: de zelfstandigheid van vrouwen in hun eigen financiën. Stimuleren de controle daarover zelf in de hand nemen en slimme keuzes te maken op het gebied van Persoonlijke Financiën, zodat ze niet in de koude kleren zitten, maar lekker kunnen leven en genieten.  Nu, maar ook later.
Leren dat budgetteren geen ander woord voor inperken, maar juist van uitbreiden is. Nooit stil blijven staan met wat je hebt, altijd zoeken naar mogelijkheden en die benutten om er meer van te maken. Mindset veranderen van kruideniersmentaliteit naar mogelijkheden zien om elke hoek.

Ik denk dat daarmee ook meteen duidelijk wordt dat ik geen site vol tips ben in de trant van platgeslagen wc-rolletjes om velletjes te sparen. Die duidelijkheid vind ik heel belangrijk.

7. Wat is jouw favoriete boek of serie?

Ik heb er echt heel veel favoriete boeken, ik lees nu eenmaal erg graag.
Als ik echt moet kiezen, wordt het toch Wuthering Heights van Emily Brontë.
Daar heb ik meerdere herinneringen aan en connecties mee.
Ik was een 13 jarige die-hard fan van Kate Bush toen ze de gelijknamige single uitbracht. Ik danste  toentertijd en ben haar, compleet met lange roodharige pruik gaan playbacken. Daarmee won ik weleens een wedstrijd.

Aangespoord door dit nummer ben ik dit boek gaan lezen en dat werd mijn allereerste Engelstalige boek. Dat moest, anders was het niet authentiek, vond ik.
Ik kan je niet vertellen hoe lang ik daar met hulp van een woordenboek over gedaan heb, maar het is me gelukt. Van cover tot cover. En ik begreep het ook nog, niet geheel onbelangrijk.
Zo is dan weer de liefde voor vreemde talen ontstaan.

En oh ja, het is ook nog eens een heel mooi boek dat rustig meerdere malen gelezen kan worden.

8. Als je een personage in iemands boek zou zijn, van welke schrijver zou je dat willen?   

Zonder twijfel Geert Kimpen.
Die man kan zo eerlijk, sensueel, tot in je hart schrijven. Je wordt van begin tot eind vastgehouden, meegezogen in zijn boeken.

Hij maakt in zijn boeken de vrouwen wezens vol hartstocht en eerlijk verlangen. Geadoreerd, zonder slijmerige onzin. Je wilt ze ontmoeten. Ze meemaken. Aanraken. Ruiken. Met ze praten. En je begrijpt ze volkomen. Je wilt hen zijn. Ja, dat zou een mega compliment zijn.

9. Heb je ooit een plek bezocht, puur omdat je het in een boek/serie/film/animatie hebt gezien en welke plek was dat?

Het Witte Huis, het  Smithsonian Museum en Washington Monument.
Ik had gewoon het idee daar 1 x in je leven geweest te moeten zijn. En dat klopt. 1x is genoeg.

10. Als je €1.000.000,00 weg mocht geven, aan wie zou je dat dan geven?

Aan Het Vergeten Kind. Er zijn zoveel kinderen die de dupe van niet zo handige keuzes van volwassenen zijn, daar mag echt wat meer aandacht voor zijn. Vandaar dat ik me heb aangesloten met Budget Diva Magazine. Van elk product dat hier gekocht wordt, gaat een gedeelte naar deze stichting. Dus dat miljoen gaat er zo achteraan, als ik de kans zou krijgen.

Kinderen hebben en zijn nu eenmaal de toekomst. Laat dat a.u.b. een mooie zijn.

11. Wat is de beste of leukste aankoop die je ooit gedaan hebt?

Dat is Benji. Mijn Jack Russelltje.
Al bijna 14 jaar geleden gekocht van vrienden. Hij was de eerste uit het nestje die naar me toe kroop en het was liefde op het eerste gezicht. We zijn sinds dag 1 onafscheidelijk.

Ik durf met recht te zeggen dat het mijn grootste kleine vriend is. De liefde van mijn leven, op dierengebied. Wij hebben samen heel Europa rondgereisd, met alle denkbare transportmiddelen. Op veel verschillende plekken gewoond. Ontelbaar veel mensen ontmoet.
Je kunt wel stellen dat wij samen heel wat herinneringen hebben gemaakt en ik nog elke dag dankbaar ben dat hij niet kan praten….

Mijn Nominaties

Nu mag ik 5 van mijn favoriete bloggers nomineren die ook een  Liebster Award verdienen. Ik vind ze stuk voor stuk erg leuk, motiverend, stimulerend of entertainend.

Vrouw op eigen benen van Georgine Panhuijsen

Eigenlijk een inkoppertje, als je me al een beetje kent.
Vrouw op eigen benen heb ik ontdekt doordat ik er een gastblog mocht schrijven over Persoonlijke Financiën. Dat is van beide kanten zo goed bevallen, dat ik vanaf 10 december elke maand een financieel gastblog mag en graag wil schrijven. Lezers worden uitgenodigd hun vragen op PF gebied aan mij of Georgine te stellen en worden behandeld.

Het verhaal van Georgine is er 1 vol inspiratie om nooit op te geven, daar komt duidelijk ook de naam van het blog vandaan.
Heerlijk eerlijk, vol goede gastbloggers, tips, advies, anekdotes en een besloten Facebook groep waar vrouwen er gewoon zonder oordeel voor elkaar zijn.

Finally Fit van Linda Meeus.

Linda stimuleert me in mijn hardloop trainingen. Zij is om ongeveer dezelfde redenen begonnen als ik . Alleen een stuk verder. Van haar leerde ik het belang van hartslag zones en verschillende trainingen. Haar doorzettingsvermogen is echt om respect voor te hebben. Haar schrijfstijl openhartig en helder. Ik volg haar heel graag en leer veel van haar. Als ik er even doorheen zit, lees ik haar blog en krijg ik weer moed.
Ben jij een sporter, met name hardloper? Dan is dit blog echt een aanrader.

ElsaRblog  van Elsa en Inge

Een heerlijk blog om op te snuffelen naar DIY, kleuren palletten, livestyle en recepten. Ik kom er steeds iets verrassends tegen en de foto’s zijn altijd mini schilderijtjes. Lekker geschreven, dus voor je het weet ben je weer een uur kwijt en heel veel ideeën rijker.

Tips voor jou van Anja Laemers

Livestyle blog met een persoonlijk tintje. Anja heeft in Suriname gewoond en is sinds een paar maanden weer in Nederland met haar gezin. De blog verteld dus ook over de verschillen in cultuur. Verder leuke win-acties en echt handige tips, recepten, DIY. Daarnaast op de Facebook pagina genoeg humor-weetjes.
Nadat haar man met bloed, zweet en tranen de hele blog op de schop heeft gezet en er een pareltje van heeft gemaakt (vergeleken bij de eerste opzet) is het een van mijn favoriete blogs om te bezoeken.

Work in Heels van Haydée de Loof

Ik vind het zo’n leuk blog, daar word ik altijd weer een beetje vrolijk van.  Leuke, over het algemeen werkgerelateerde onderwerpen. Heel helder, zonder poespas en voor iedereen wel iets dat aansluit.
Niet alleen voor vrouwen, btw. Het is de missie van Haydée om vrouwen en mannen gelukkig te zien in wat ze doen, waar ze voor staan en op de arbeidsvloer. Ik ben fan.


Ik wens jullie een heleboel leesplezier op de genoemde blogs en wens de genomineerden heel veel succes!

Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


 

 

 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Sara-Jane | Reislustige Loonslaaf 11 januari 2018 at 11:48

  Wat leuk om te lezen en natuurlijk van harte gefeliciteerd!

 • Reply ElsaRblog 18 december 2017 at 20:45

  Wat leuk zeg! Gefeliciteerd met je nominatie.
  Ik heb het vandaag pas gezien… Sorry! Wat een eer dat ElsaRblog is genomineerd. Wat tof zeg! ☻
  Bedankt voor de lieve woorden ♥
  Wij doen natuurlijk mee. Super!!!
  liefs Elsa en inge

 • Reply Linda 22 november 2017 at 19:34

  Gefeliciteerd en wat leuk geschreven.

 • Reply Custodia Chineva 20 november 2017 at 11:50

  Wat en leuk artikel wat schrijf je leuk, gefeliciteerd metje nominatie. wat ben je profecioneel, goed gedaan xx

 • Reply Custodia 20 november 2017 at 11:49

  wat en leuk artikel, wat schrijf je leuk, gefeliciteerd metje nominatie. wat ben je profecioneel, goed gedaan xx

 • Reply Charlotte Dona 19 november 2017 at 12:34

  Wat een ontzettend leuke vragen met mooie antwoorden! Leuk om te lezen.

 • Reply marjolein 19 november 2017 at 12:01

  het is altijd leuk om de liedster award nominaties te lezen. Zo leer je de blogger tot item kennen. Leuk stuk geworden
  marjolein onlangs geplaatst…Afvalemmer; Waar let je op bij het aanschaffen? De keuze is reuzeMy Profile

 • Reply Kimberley 18 november 2017 at 23:00

  Benji! Wat een moppie. En wat leuk om zo meer te weten te komen zeg! Gefeliciteerd met je nominatie x

 • Reply Gemma 18 november 2017 at 07:55

  Gefeliciteerd met de nominatie! Ontzettend leuk!

 • Reply Michelle 17 november 2017 at 18:16

  Gefeliciteerd met je nominatie! En wat een mooie antwoorden heb je gegeven. Je idee achter jouw blog vind ik ook nice – vrouwen kunnen zeker weten de controle hebben over hun financiën en het is top om daarbij geholpen te worden!

 • Reply Melissa 17 november 2017 at 17:33

  Gefeliciteerd! En wat een leuke vragen.
  Melissa onlangs geplaatst…Unboxing | Monsterdoos november 2017.My Profile

 • Reply Lynn 17 november 2017 at 16:58

  Wat gaaf zeg!!!
  Dikke proficiat met dit leuke artikel ?

  Xxx

 • Reply Emma 17 november 2017 at 16:13

  Wat een leuk artikel! Lijkt me echt een nare situatie tijdens het EK! Gelukkig is alles goedgekomen 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Leef, Persoonlijk
  Het vergeten kind

  Sluiten