Ontwikkelen Thuiswerk Verdien

LinkPizza voor online thuiswerkers

Nieuwe collecties outdoorkleding & schoenen

This post is also available in: enEnglish

 


 Affiliatie voor bloggers & bedrijven


Je hebt besloten thuis te gaan werken. Dat kan voltijds zijn, maar natuurlijk ook een onderneming naast je baan.
Je weet wat voor soort online werk je gaat doen. Dit kan een blog zijn, maar je kunt ook jouw zelfgemaakte sieraden verkopen via een Etsy-winkel. Of, zoals mijn broer deed, je neemt 3 bestaande verf-webshops over van iemand die  wegens omstandigheden ervan af moest.

Het is de bedoeling dat je het niet alleen leuk en spannend vindt om iets compleet nieuws te beginnen, maar ook dat je geld gaat verdienen met je online bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door: Affiliate marketing, Sponsored content, Advertorials, Native Advertising

Affiliate marketing

Ongeveer 5 jaar geleden begon ik met mijn allereerste blog en kreeg van alles over mij heen aan mogelijkheden om er geld mee te verdienen. De blog bestaat niet langer vanwege deze hoofdredenen: ik had geen flauw benul van SEO, affiliate marketing, plaatsen  van backlinks en promoten.
De SEO en backlinks kwamen vrij snel op mijn pad en ik kon daar iets mee, maar dat affiliate marketing was voor mij echt abacadabra. En niemand leek mij dit destijds 100% correct uit te kunnen leggen. Dus wat heb ik gedaan? Ik heb een verborgen pagina gemaakt waarop ik al mijn toegezonden affiliatie links onder elkaar heb gezet en ben vrolijk verder gegaan met waar ik goed in ben: schrijven.

Ik begreep er dus duidelijk helemaal niets van. Er gebeurde natuurlijk ook niets met die links, waardoor ik alle ophef over affiliate marketing voornamelijk als blaaskakerij zag. De blog groeide ook voor geen meter en ging uiteindelijk uit als een nachtkaarsje.


LinkPizza Budget Diva Magazine

Het licht zien

In 2016 begon ik mijn zoveelste blog met de naam Zuinig Leven dat uiteindelijk is omgedoopt tot Budget Diva Magazine in 2017. Zuinig Leven was iets te Calvinistisch, zeker voor adverteerders die, je raad het al, met affiliate marketeers aan de slag wilden.

Tegen die tijd wist ik precies wat het was, bij welke bedrijven ik me in  kon laten schrijven en hoe ik het in mijn site moest implementeren. Nadeel van de naam was dat niet alleen lezers dachten dat de site vooral om zwaar bezuinigen tot het vrekkige af en (be)spaaracties ging, maar adverteerders  ook, dus veel van hen wilden niet met mij samenwerken. Dat was het punt dat de naam veranderd werd en de site is opgezet zoals hij nu is.

De adverteerders wisten mij beter te vinden, maar ik vond het nog steeds een heel gedoe met dat linkjes follow of no-follow maken en het onderhouden van de verschillende contacten bij de verschillende bedrijven.

Ik wist toen ook wat een resources page is en hoe ik de affiliate links kon verwerken. Dat was niet meer op een verborgen pagina. Die fout maak je maar 1 keer, geloof me.

Tot  ik in maart 2017 het artikel op Blogaholic over LinkPizza las.
Dit had ik dus nodig. Als je net als ik een blog wilt opzetten en onderhouden ben je wezenloos veel tijd kwijt met allerlei dingen naast hetgeen je eigenlijk het liefste doet en dat is schrijven en informeren. Dat geldt in mijn geval dan. Wat dat voor dingen zijn komt in volgende artikelen over online thuiswerk aan bod.

Wat is LinkPizza?

LinkPizza  is een Nederlands bedrijf dat adverteerders en publishers/influencers bij elkaar brengt. Dat kan zijn voor branded content, advertorials, native advertising en dus affiliate marketing.

Ik werk met mijn blog op WordPress en heb de plugin geïnstalleerd.  Heel kort door de bocht zorgt LinkPizza er na deze installatie voor dat alle links die ik plaats, meteen worden omgezet in (no- follow) affiliatie links. Daar hoef ik niets meer voor te doen. Dus als ik een link naar een mooi boek op Bol.com plaats, zet ik die link in het woord ‘Bol.com’ en de plugin  herkent dit als een bedrijf dat  is aangesloten en doet dan de rest voor me. Wanneer iemand dan op die link klikt en het boek aanschaft, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Heerlijk simpel. Voor mij. Hoe dat met andere blogplatforms werkt, weet ik niet. Daar moet je zelf even naar vragen.

Daarnaast heb ik een extensie in mijn Chrome balk die bij mijn Google searches meteen laat zien of een bedrijf is aangesloten en dus of ik er geld mee kan verdienen door links te plaatsen. Als ik dus Bol.com intype in Google en de zoekresultaten worden getoond, zie je naast de resultaten een goudkleurig dollartekentje. Supertool vind ik dat! Het gele LinkPizza icoontje laat zien dat de plugin werkt. Ook handig om te weten.

LinkPizza Budget Diva magazine

Affilatie

Er zijn een aantal hele grote affiliate bedrijven aangesloten bij LinkPizza, ook die waar ik al bij ingeschreven stond. Voordeel is nu dat ik maar 1 aanspreekpunt heb en niet meer bij verschillende bedrijven verschillende mensen moet benaderen voor een vraag over een adverteerder of campagne.

De marktplaats

Er is een marktplaats opgezet waar ik kan zoeken naar adverteerders die een campagne hebben waar ik goed bij pas, maar die adverteerders kunnen  ook mij vinden voor hun campagne. In drukke tijden kijk ik zelf eerlijk gezegd niet zo consequent en dan is het altijd leuk ineens een verzoek tot een opdracht in mijn mailbox te vinden. Dat kan dus gaan om branded content en advertenties.
Als je zelf tussen de campagnes een bedrijf met een campagne binnen jouw niche vindt, dan ga je pitchen. Je stuurt het bedrijf via de LinkPizza site de gevraagde gegevens en een motivatie waarom je mee wilt doen.

Dan is er de mogelijkheid aan te geven welke services jij wilt bieden ten aanzien van Affiliate marketing, Branded content, Advertorials, Native Advertising. Die lijst met mogelijkheden is heel lang en uitgebreid.
Dan geef je aan wat jouw vraagprijs is per onderdeel.
Tip: hou dit wel onderhandelbaar, gezien veel bedrijven met een budget werken. Je kunt immers in de toekomst meer verdienen met dat ene artikel dat je nu schrijft.

Waarom native content?

Als blogger die alle trends bijhoudt die bij Personal Finance horen, lees ik heel veel. Ik wil graag mijn lezers helpen met meer verdienen, sparen en leven en dan het liefst in het huidige tijdperk. Niet in 2017, maar echt anno nu.
Door fraude met advertentie klikken die adverteerders erg veel geld kosten zonder opbrengsten, het installeren van ad-blockers (tools om advertenties te verbergen) en het niet echt effectief in  kunnen zetten van traditionele advertenties, is de voorspeling voor 2018 dat bedrijven 25% meer van hun budget in dit soort native advertenties gaan steken. Dus ook vaker bij bedrijven als LinkPizza aankloppen op zoek naar bloggers en influencers.

Lezers vinden het nu eenmaal interessanter, geloofwaardiger en waardevoller een product aan te schaffen van iemand die het zelf gebruikt, ervaren heeft en daar eerlijk over schrijft, dan van een irritante reclame. Helemaal van die bewegende, flitsende en audio reclames die altijd veel te hard staan en je een hartverzakking bezorgen. Ongevraagd ook nog. Als jij als lezer niet bent geïnteresseerd in LinkPizza, zal je dit artikel ook niet lezen en al  helemaal niet tot dit punt. Dat is de kracht die bedrijven dus ook meer en meer gaan zien.

Zo heeft LinkPizza dus al een voorsprong op de vele nieuwe ontwikkelingen die in 2018 het licht gaan zien. Heel fijn voor mij om te weten dat ik daar zelf niet achteraan hoef, dan alleen de trends te lezen en weten waarom veranderingen plaatsvinden. Ik heb lekker niets meer te maken met het doorvoeren, dat doen de mensen achter de schermen.

Voor ons is die trend natuurlijk heel prettig, omdat wij daar dan weer over mogen schrijven en informeren, naast het af en toe een banner of advertentie plaatsen. Dat houdt een blog ook veel interessanter.

Mijn ervaring 

In december had ik wat vragen en wilde graag een afspraak met medewerker Mandy. Binnen een week zaten we in een hotel in Deventer en hebben daar op ons gemak alles doorgenomen op onze laptops.
Ik was heel erg gecharmeerd van het feit dat er anno nu nog bedrijven zijn die net ietsje meer doen voor hun klanten.  Net dat stapje harder lopen, zeg maar.

Na het gesprek in Deventer was ik zo tevreden en happy met de gang van zaken, dat ik er op mijn LinkedIn profiel een stuk over schreef dat erg gewaardeerd werd door anderen. Onbetaald, omdat ze daar geen mogelijkheden toe hebben op dat platform. Gewoon omdat ik dat graag wilde doen. Vandaar dat ik er nu een hele post op Budget Diva aan wijt voor de mensen die graag geld willen verdienen met online thuiswerk. In de wetenschap dat ik geen bullshit zit te verkopen voor de centen. Ik zou zelf nooit iets aanprijzen als het mij niet bevalt of ik gewoon niets weet van welk product dan ook.

Je moet wel weten dat zij een fee ontvangen voor hun bemiddeling, maar dat lijkt me duidelijk. De kosten daarvan zijn voor mij geen probleem, omdat ik nu vele uren ergens anders in kan steken en daar geld mee kan verdienen. Voor adverteerders geldt dat natuurlijk ook.
Wat betreft uitbetalingen zijn ze erg correct.

Of je nu een bedrijf hebt die wil adverteren door middel van 1 van de mogelijkheden of je bent een blogger die graag waardevolle content wil schrijven over een product dat bij jou past: ik raad je aan eens bij LinkPizza te kijken wat voor een mogelijkheden zij voor jou bieden. En ja, als je dat via deze LinkPizza link doet en tot zaken overgaat, verdien ik er ook iets mee… Dat is nu eenmaal de business waar wij in zitten.


Heb jij al ervaring met LinkPizza of wil je er nog meer van weten? Laat het dan hieronder weten.

Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


P.S. Zorg er wel altijd voor dat je een disclaimer onder je artikelen zet. Zoiets als deze hieronder. Dat is verplicht en maakt jouw lezer bewust van het feit dat je geld verdient aan wat je doet. Die disclaimers kunnen ze dan terug vinden in je menuballak zoals bij mij onder Officiële Zaken

This post may contain affiliate links. Please read my disclosure for more info.

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Thuiswerk tools · 29 juni 2018 at 11:06

  […] Lees mijn ervaring met LinkPizza hier. […]

 • Reply Janet | thatonetime 22 februari 2018 at 21:42

  Ik doe hier ook veel te weinig mee en moet me er echt eens in gaan verdiepen.
  Janet | thatonetime onlangs geplaatst…Roadtrip zuidwest USA #4 YosemiteMy Profile

 • Reply Daisy de Vos Burchart 22 februari 2018 at 16:02

  Handig artikel om te lezen! Vooral voor beginnende bloggers is dit echt een topartikel!
  Ik werk zelf alleen met het partnerprogramma van Bol maar ik ga zeker naar linkplaza kijken 🙂

 • Reply Nicole Orriëns 22 februari 2018 at 14:04

  Ik moet glimlachen om je allereerste manier van werking met affiliate links : ) Ze gewoon ergens op een pagina planten. Heel herkenbaar. Er valt veel te leren op bloggebied!
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…300,- onder de bijstandsnorm levenMy Profile

 • Reply Bianca Schrijft 21 februari 2018 at 14:41

  Hier nog iemand die een paar jaat geleden vrolijk is begonnen zonder enige kennis. Ik heb in de tussentijd wel wat geleerd, maar ik heb door concentratie gebrek heel veel moeite met droge kost. Als je kennis wilt op doen van SEO en uit wil zoeken welke de beste plug-ins en programma’s zijn, dan raak je me al snel kwijt. Ik ga proberen me eens in linkpizza te verdiepen, kijken of dat me wat oplevert.

  • Reply Mandy 22 februari 2018 at 11:06

   Hi Bianca,
   Als je geïnteresseerd bent een informatie wenst dan mag je altijd even contact met me opnemen.
   Groeten Mandy, Linkpizza

 • Reply Lodi 21 februari 2018 at 13:52

  Ik ben ook lid van LinkPizza en heb wel een nataal campagnes gedaan,maar verder doe ik er niet zo veel mee. Dit is een duidelijke artikel dus eigenlijk bedenk ik me nu dat ik er toch een iets mee moet gaan doen.

 • Reply Nicole Orriëns 21 februari 2018 at 06:58

  Ja, ik ben er al een tijdje ‘lid’ van en vind het een fijn programma. Alleen voor bol.com maak ik zelf de links.

 • Reply Cynthia 20 februari 2018 at 21:01

  Heel interessant! Dank je wel! Ik ga me eens meer in Linkpizza verdiepen door jou!
  Cynthia onlangs geplaatst…Hoera ik ben jarig (geweest)! #Hieperdepiep TagMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 21 februari 2018 at 13:10

   Aanmelden kan dan via de laatste link, he.. 😉 Grapje, maar wel veel succes gewenst. Laat je het weten als je je aansluit? Vind ik gewoon leuk om te weten.

  • Reply Mandy 22 februari 2018 at 11:08

   Hi Cynthia,
   Neem gerust contact met ons op als er vragen zijn!
   Groeten Mandy

 • Reply Lindsey Beljaars 20 februari 2018 at 20:25

  Duidelijk artikel! ik werk inmiddels zelf ook al een tijdje met linkpizza
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Zo haal jij de lente in huisMy Profile

 • Reply Monique 20 februari 2018 at 20:14

  Ik kende linkpizza nog niet maar het klinkt erg goed. Ga me er vanavond eens in verdiepen!

  • Reply Budget Diva Magazine 21 februari 2018 at 13:11

   Bij vragen kun je altijd contact met hen opnemen. Ze helpen je graag!

  • Reply Mandy 22 februari 2018 at 11:07

   Hi Monique,
   Neem gerust contact met ons op als er vragen zijn!

 • Reply GrAssiella 20 februari 2018 at 18:45

  Interessant om te lezen!

 • Reply Bregtje 20 februari 2018 at 15:45

  Nooit van gehoord maar klinkt erg interessant. Ga er zeker verder induiken!

 • Reply Stefaan BlogVivant 20 februari 2018 at 15:33

  wow dat is zalig! ik moet me hier ook is in verdiepen denk ik! leuk geschreven, ik weet al IETS meer nu 🙂

  • Reply Budget Diva Magazine 21 februari 2018 at 13:13

   Dank je wel voor het compliment. Om alles echt door te krijgen van hun service, moet je inderdaad de site zelf eens goed uitspitten. Dat zou hier een oneindig verhaal worden 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Ontwikkelen, Thuiswerk, Verdien
  Op de pof is niet tof

  Het gevaar van bedrijven die op peer pressure welvaren Het is al een tijdje een grote zorg voor veel instanties,...

  Sluiten