Leef

Mijn grote make-over

Nieuwe collecties outdoorkleding & schoenenWanneer genoeg ook echt genoeg is!


 

Na een hele donkere, zeg maar gitzwarte periode in mijn leven was voor mij in december 2016 de maat vol: Ik moest nodig vol in de renovatie!
Mijn jongste dochter Shardé is in op 20-07-2014 plotseling op 24-jarige leeftijd overleden en ik heb vanaf dat moment anderhalf jaar lang niet veel anders gedaan dan roken, drinken (gelukkig niet elke dag, wel zeer regelmatig), pijnstillers slikken, aan de anti-depressiva en in huispak met Pinterest op mijn tablet in zware rouw in de hoek van de bank gehangen.
De gevolgen daarvan werden schrikbarend zichtbaar.

 

Reiki en Sjamanen

Ik besloot eind 2015 eerst maar eens mijn geestelijke en spirituele healing rigoureus aan te pakken. Dat heb ik dan ook vol overgave gedaan met de hulp van een Reiki Master, waar ik ook Reiki 1 bij heb gevolgd om mezelf te kunnen helpen.
Vanaf begin 2016 heb ik met Sjamanen zonder angst en in vol vertrouwen schitterende reizen gemaakt.
Om met hen mee te mogen, moest ik als eerste verplicht stoppen met de anti-depressiva. Ook nooit meer aangeraakt.
Ik blijf erbij dat dit voor mij de allerbeste keuze is geweest die ik in deze omstandigheden heb kunnen maken. Ik was nooit gekomen waar ik nu ben, zonder deze intense healing en ervaringen.
Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Wil jij hier meer info over, stuur mij dan een mailtje. Ik ga dit namelijk niet verder bespreken op Budget Diva Magazine.
Voorlopig niet, tenminste.

Ik begon de waarde van het aardse bestaan met mijn oudste dochter, 2 kleinkinderen (2012 + 2015), lieve partner en zijn dochter weer te waarderen.

make-over

Stoppen met roken en drinken

Uiteraard kwam stoppen met roken en drinken na de exit van de ‘happy-pills’ als eerste aan de beurt en daar was ik vrij snel en makkelijk klaar mee. Eerst dacht ik nog pleisters, kauwgum en champix nodig te hebben, maar ik kon het veel beter zonder. Het bezig moeten zijn met het gebruik  van die middelen zorgde er juist voor dat ik geestelijk hele dagen met sigaretten bezig bleef. Ik kon het veel makkelijker zonder.
Met niet willen roken, moest ik ook niet willen drinken, omdat ik die 2 niet los van elkaar kan zien. Het zogenaamde Hondje van Pavlov. Dat was zonder gedoe helemaal goed te doen.  De pijnstillers verdwenen daarmee vanzelf van het lijstje.

 

Sporten

Na anderhalf jaar was ik weer in staat opnieuw te beginnen met sporten, iets wat ik altijd gedaan had. Fitness, zwemmen, buikdansen en burlesque.
Ik merkte ook dat dit goed voor mijn mindset was, maar viel er nog niet persé van af.

Begin 2017 begon ik serieus met hardlopen en dat is 1 van de betere beslissingen voor mijn figuur geweest. Zeer zeker ook voor mijn mindset, omdat de buitenlucht en mooie omgeving waarin ik woon alleen al betoverende effecten lijken te hebben. Mijn 13 jarige Jack Russell loopt fanatiek met mij mee, wat heel vertederend  is, maar ook troostend…

 

Uiterlijk

Uiteindelijk schrok ik op een goeie dag in december 2016 gewoon enorm van mijn uiterlijk! Ik liep langs de spiegel en vroeg me af wie die afgestompte, oude vrouw was… ‘Surprise, it’s me, Emmy! Als je goed kijkt herken je haar vast nog wel‘, leek ze te roepen.
Dit kon zo echt niet langer! Het lijden moest uit mijn gezicht getrokken worden. De make-up moest weer uit de kast en blijven zitten waar ik het bedoeld had en ik moest hoognodig afvallen…

Ik heb een middag zitten Googlen, de telefoon gepakt en een aantal afspraken met specialisten gemaakt om het een en ander goed, maar vooral ook betaalbaar aan te pakken. Het meeste is gelukt.

Het resultaat is nu zover dat ik hier de komende weken in een aantal berichten alles laat zien met voor en na foto’s. En met welke bedrijven ik de renovatie ben ingegaan.


Lees in deze serie de volgende berichten vanaf 01-07-2017:

10 kg afgevallen met constant volle maag

Het leed dat Cosmetische Tandarts heet

Nip/Tuck en de held in mij!

Helder zien

Voor een prikkie

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden

Kijk haar nou!


Veel plezier met het volgen van de make-over!


Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Laura - Essential Honesty 11 januari 2018 at 20:27

  Blij dat je nu zo goed in je vel zit! Ik hoop dat 2018 alleen maar beter wordt op dat vlak!!

  • Reply Budget Diva Magazine 12 januari 2018 at 09:17

   Dank je wel! Dat hoop ik zelf ook, natuurlijk, maar het ziet er goed uit met alle plannen voor dit jaar

 • Reply Romee 5 juli 2017 at 14:28

  Mooi dat je erover schrijft en knap dat je het besluit te nemen om dingen anders te gaan doen. You go! Ben benieuwd naar je volgende post!

 • Reply Brenda Taselaar 29 juni 2017 at 20:51

  Ik ga je nu volgen Emmy. Ik heb met je gisteren in Bunnik een gezellige dag gehad. Ik wist summier over wat je de afgelopen jaren hebt meegemaakt. Je bent een sterke vrouw !
  Respect dat je het overlijden van je dochter deelt met derest vd wereld. Wees niet bang dat mensen medelijden met je krijgen. Eerder het tegendeel. Het was een zware, bijzondere lange weg die je hebt afgelegd tot nu toe en ook al is het eind van deze weg nog lang niet zicht … ik kan alleen respect voor je voelen met grace, eas & joy ? Je bent goed bezig ?? Liefs Brenda

 • Reply Dhini 29 juni 2017 at 17:06

  Wat heftig! Knap en sterk dat je weer goed oppakt.
  Dhini onlangs geplaatst…CAPTION Tropics CollectionMy Profile

 • Reply About Fashion Life 29 juni 2017 at 11:31

  Vreselijk dat je je dochter bent verloren, wat een verdriet moet dat geweest zijn. Knap dat je de draad nu weer oppakt en een make-over aan durft te gaan! Ben erg benieuwd naar het vervolg van deze post. x A

  • Reply Budget Diva Magazine 29 juni 2017 at 11:40

   Dank je wel! Elke zaterdag vanaf 1 juli een artikel. Ik hoop je terug te zien 😉

 • Reply Marleen Zoë 29 juni 2017 at 11:27

  Wat een heftige reis voor je. Ik zou in jouw geval therapie op gaan zoeken naast de spirituele hulp die je hebt gezocht. Ik hoop dat je je doelen behaalt in 2017! Kop er onder.
  x MZ

  • Reply Budget Diva Magazine 29 juni 2017 at 11:50

   Dank je. De doelen die ik had gesteld zijn gehaald en vertaald in de make-over serie. Ik persoonlijk vind dat therapie echt niet het antwoord op alles is, dus nee, ik sla over. Maar ook hier geldt dat dat voor iedereen anders ligt. Daar gaat dit ook helemaal niet over, het is de bedoeling dat gelezen wordt hoe je betaalbaar een make-over kunt doen bij jezelf als jij vind, om wat voor reden ook, dat je dat verdient of nodig hebt. 😉

 • Reply Susan | susanblogt.nl 29 juni 2017 at 11:16

  Heftig verhaal! Erg stoer en knap dat je zo de knop hebt omgezet 🙂 Ga zo door
  Susan | susanblogt.nl onlangs geplaatst…12X DE LEUKSTE (ZOMER) ACHTERGRONDEN VOOR JE TELEFOONMy Profile

 • Reply Nicole Orriëns 29 juni 2017 at 10:48

  Ik houd erg van make-over dus dit volg ik graag. Maar wat vreselijk dat je je dochter hebt verloren. Ik vind het stoer dat je de draad weer zo oppakt.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Schorten: wat zijn je opties?My Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 29 juni 2017 at 11:12

   Dank je wel. Ik heb ook genoeg om de draad weer voor op te pakken. Shardé blijft toch wel bij me 😉

 • Reply Anja 28 juni 2017 at 10:06

  Ik heb er even geen woorden voor, maar zal je vervolg lezen en dan wellicht reageren. Virtuele knuffel, zo te lezen ben je bezig een hele sterke vrouw te worden.
  Anja onlangs geplaatst…All inclusive gezinsvakantie boekenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Leef
  Standaard BKR registratie bij je nieuwe mobieltje. Wist jij dat al?

    Jouw mobiele telefoon & jouw financiële toekomst   De tijd dat de kosten van de mobiele telefoon werd verwerkt in...

  Sluiten