Leef Lichaam & geest Persoonlijk

Nationale Sportweek ook goed voor de bankrekening


Hoe ik daar voordeel uit haalde


In deze Nationale Sportweek die tot 17 september duurt, kwam ik tot de conclusie dat het echt tijd werd eens goede hardloopschoenen te kopen. Ik loop al vanaf januari, maar had er gewoon niet zo’n haast mee. Nu ga ik in november de 7 km van de 7 Heuvelennacht in Nijmegen lopen en als ik niet door blessures wil worden uitgeschakeld, zal ik wel moeten.

Nu zit ik in de challenge van de No-nonsense-spend-maand en dat zou betekenen dat ik nog 2 weken moet wachten. Niet dus, de redding kwam van lief: ik ben in oktober jarig en hij vind het elk jaar weer een ellendige opgave iets te moeten bedenken waar ik blij van zou kunnen worden. Die gaf dan ook, net iets te blij, zijn bankpas aan me en stuurde me op pad. Win-win, om maar in sporttermen te blijven.

 

Vooronderzoek op het internet

In de Nationale Sportweek worden niet alleen veel evenementen voor clubs georganiseerd (in de Achterhoek tenminste wel) maar zijn ook veel winkels aan het stunten met prijzen. Uit voorzorg eerst maar eens op het www gekeken wat er voor mij te halen viel aan mooie sportschoenen

Nou ben ik niet zo heel erg op de hoogte van de sportwinkels in Doetinchem, maar voor zover ik wist was er een Perry Sport en een Intersport.
Op de site van Perry Sport zag ik verschillende mooie paren flink in de uitverkoop en zoekende naar het adres, kwam ik erachter dat de winkel in 2016 gesloten is.

Bij Intersport Doetinchem ben ik een paar keer geweest voor kleine dingen als zwembrillen en bidons. Nu ben ik niet van het schoenen kopen op internet, omdat dat bij mij nooit goed gaat. Daarbij vind ik sportschoenen echt zo’n product dat ik goed moet passen en voelen voor ik dat aanschaf.

Mizuno-Wave-Inspire-13-dames

Naar de winkel

Eenmaal in de winkel aangekomen, werd ik met heel veel geduld geholpen door Jantine, die alles letterlijk uit de kasten en magazijnen trok voor hét paar.

Waar je allemaal op moet letten! Breedte, lengte, corrigerend, zooltjes of geen zooltjes, schokdempend, stug of slap… Er werden rekken opzij geschoven en mij gevraagd of ik een stukje wilde hardlopen bij elk nieuw probeersel. En dat waren er echt veel, ik had ’s morgens net zo goed niet hoeven trainen.  Kijk, en dat heb je nooit via het internet, natuurlijk.

Na anderhalf uur  liep ik helemaal blij met een paar Mizuno Wave met 50% korting naar buiten en drie paar hardloopsokken met 30% korting.
Ooit geweten dat er serieus hardloopsokken bestaan? Never heard of!
Ik moet op het gebied van running blijkbaar nog heel veel leren. Nou troost ik mij met de gedachte dat ik al mijn sportieve jaren in de sportschool heb doorgebracht, waar hele andere eisen aan sportkleding gesteld worden. Ook nog afhankelijk van welke sporten je daar beoefent.

Tip:

Heb jij ook echt iets nodig voor het beoefenen van jouw sport? Dan heb je nog tot en met a.s. zondag de tijd om in het kader van de Nationale Sportweek extra voordelig te shoppen. Bij mij loonde het in ieder geval, plus ik heb nu echt geen excuus meer de 7 Heuvelennacht niet te halen.


 

Waar winkel jij het liefst voor je sportkleding/schoenen? Laat gerust je reactie hieronder achter. Wordt op prijs gesteld.


#gezondwerken

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Bouchra 18 september 2017 at 09:56

  Goede hardschoenen zijn wel erg belangrijk. Ik heb nog nieuwe in de kast liggen van Nike.

 • Reply Susan | susanblogt 16 september 2017 at 20:51

  Zelf heb ik sportschoenen van Nike en die bevallen mij goed!
  Susan | susanblogt onlangs geplaatst…HERFST LOOKBOOK: 4 PERFECTE OUTFITSMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 18 september 2017 at 09:32

   Ik had nog helemaal geen favo merk of iets waar ik naar op zoek was. Ik stond er letterlijk blanco in. 😉

 • Reply Dhini 15 september 2017 at 21:08

  Wat leuk met de korting. Love korting/sale.

 • Reply mytraveljourney 15 september 2017 at 12:59

  Als ik nog zou hardlopen zou ik er voor gaan. Maar nu wandel ik veel en voor mijn spullen ga ik naar Decathlon.

  • Reply Budget Diva Magazine 15 september 2017 at 13:02

   Decathlon is ook erg fijn, maar hebben we hier niet. Ik denk dat je daar ook in de Nationale Sportweek goed terecht kan

 • Reply Sylvia 15 september 2017 at 10:56

  Daar waar jij zo bezig bent om sportschoenen uit te zoeken, doe ik dan met mijn dansschoenen 😉

 • Reply Nicole Orriëns 15 september 2017 at 10:34

  Wauw 50% korting! Dat is echt heel veel. Ik heb daar nog nooit loopschoenen gekocht. Ik ga altijd naar easy running. Maar als ze daar goed helpen, kan ik die winkel ook wel eens proberen.

  Leuk dat je ook in de Achterhoek woont!
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Hoe vond jij de storm gisteren?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Leef, Lichaam & geest, Persoonlijk
  SAMSUNG GALAXY NOTE 8
  Spijt van mijn telefoonkeuze

  Door vasthouden aan een merk, heb ik nu de verkeerde smartphone Al jaren heb ik een HTC telefoon die na...

  Sluiten