Lichaam & geest

Nip/Tuck & De Held in mij

Nieuwe collecties outdoorkleding & schoenenOoglidcorrectie


Een jaar of 5 geleden was ik al eens in het oogziekenhuis in Doetinchem geweest wegens oogklachten. Hierover lees je meer in het artikel Helder Zien  volgende week. Ik vroeg er meteen om mijn bovenoogleden te bekijken, omdat ik er last van had dat ze, met name als ik moe was, op mijn wimpers drukten. Wat weer hoofdpijn veroorzaakte. Het was toen niet ernstig genoeg om vergoed te worden en een aanvullende verzekering moest minimaal 2 jaar lopen, wilde ik een vergoeding van FBTO krijgen.

 

A Klinieken

Met de Grote Make-over Planning kwam ‘de bovenooglidcorrectie’ natuurlijk ook heel snel aan bod. We waren tenslotte alweer 5 voornamelijk heftige jaren verder. Dat was duidelijk te zien.
Een uurtje Googlen leerde me dat ik bij mij in de buurt goed terecht kon.
Kosten gemiddeld €1600,00.

Bij de A Klinieken in Zevenaar zag ik echter dat het maar €600,00 kostte. Dat moest gecheckt worden.
Het algemene nummer gebeld en aan de vriendelijke dame gevraagd of dit betekende dat het €600,00 per ooglid was. Ze moest erom lachen en verzekerde mij dat dit voor beide ogenleden bedoeld is.
Er zijn meerdere locaties, maar Zevenaar is het dichtst bij mij, nog geen kwartier rijden. Daar dan ook een afspraak voor een intake gemaakt en dan beslissen wat je wilt op basis van informatie, indruk en intuïtie. Tenminste: zo werkt dat bij mij.

CoorrVoor

De intake

Ik kon binnen 2 weken al terecht voor een intake gesprek in Zevenaar. Ik werd opgewacht door Arianne van Asbroeck, een heel vriendelijke, knappe Belgische dame die me meteen op mijn gemak stelde. Op mijn vraag waarom het zo goedkoop was, kreeg ik de uitleg dat dit was begonnen met een December actie en die sloeg zo aan, dat er al gauw geen ruimte meer was geholpen te worden voor de feestdagen. Om de cliënten die op tijd hadden gereageerd, niet teleur te stellen, was besloten de actie aan te houden. En dat is nu nog steeds het geval!

Alles werd mij zeer kalm en duidelijk uitgelegd, in de spiegel getoond, foto’s gemaakt en verteld dat door een uitval in de agenda ik over 2 weken al aan de beurt kon zijn. Als ik er thuis eerst even rustig over na wilde denken, was dat niet meer dan logisch. Het blijft tenslotte een chirurgische ingreep.

Ik hoefde nergens meer over na te denken. Alles klopte op basis van informatie, indruk en intuïtie. De afspraak was gemaakt!

 

De ingreep

Op de morgen van de ingreep een half uurtje eerder aanwezig in de wachtkamer en 2 paracetamolletjes in moeten nemen. Toen begon het toch wel te kriebelen. Een vrouw van mijn leeftijd kwam de behandelkamer uit met pleistertjes op haar  oogleden. Verticaal en ze lachte! Dat was geruststellend.
Op mijn vraag hoe het was gegaan kreeg ik het antwoord dat de tandarts erger is. Of dat zo geruststellend was na mijn laatste ervaring bij de Cosmetische Tandarts, wist ik niet zo zeker, maar ik begreep wat zij bedoelde.

Ik werd gehaald, op de stoel gezet en de arts kwam binnen om de boel eens goed te bekijken met de foto’s erbij. Hij tekende de oogleden af en liet zien dat er inderdaad meer af kon dan ik al dacht.

De plaatselijke verdoving werkte en de arts en assistente begonnen aan het ritueel, terwijl ze me gezellig aan de praat hielden. En toen gebeurde het: het ooglid was doormidden, mijn wimpers op mijn onderste ooglid en ik keek er zo tussendoor de operatielamp in! Mijn nachtmerrie! Ik vind dat zo’n  lugubere gedachte, dat mijn maag zich 3x omdraaide. Slikken en groot houden, dacht ik alleen maar. De arts zag me verkrampen en probeerde me kalm weer te laten ontspannen.

Het andere oog aan de beurt. Ik voelde dat er met een hand op de oogbol gedrukt werd. Niet pijnlijk, helemaal niet, maar ik werd er weer echt kotsmisselijk van. En toen dat geluid van die schaar die je huid wegknipt! Brrrr wat erg!

Het dichtbranden van de vaatjes en het hechten waren geen punt, appeltje – eitje. Echter, die doorkijk, de druk en het geluid van een schaartje in mijn huid hebben me nog weken achtervolgt in mijn slaap. Ik geef het toe: Ik ben een held op sokken.

 

Weer thuis

Eenmaal thuis moest ik de eerste 24 uur met zakjes diepvries erwten mijn oogleden koelen. Ik had de mazzel dat ik ’s morgensvroeg al aan de beurt was geweest, dus kon overdag het ergste in een enige mate van rust brengen en het ’s nachts wat kalmer aandoen. Als je de koeling te lang aanhoud, gaat die kou pijn geven, wacht je met te grote tussenpozen, wordt dat weer pijnlijk, dus je bent er echt wel druk mee. En wat viel het mij tegen!

Het bonken en kloppen, de pijn en het branderige… Niets van waar dat de tandarts erger is.  Ik heb me echt goed beroerd gevoeld die eerste dag.
Je mag 2 weken niet plat op de rug slapen en al helemaal niet op de zij. Nu heb ik een massage-nekkussen die uitstekend dienst doet als steun en voorkomt dat je in 1 van de ongewenste houdingen komt te liggen.

 

De nazorg die ik zelf moest doen

Ik kreeg een recept mee voor een littekencrème die ik bij  de apotheek op kon halen. Nu ben ik al helemaal geen fan van chemische crèmes en maak al mijn verzorgingsproducten zelf, maar toen ik zag dat dit tubetje €50,00 zou gaan kosten en ik nog helemaal niets van mijn eigen risico heb gebruikt, was het snel bekeken. Ik maakte de crème zelf wel. Voor een kostprijs van €0,19 .

Na 2 weken elke ochtend en avond die crème zo’n 10 minuten ingemasseerd en als ik gewoon thuis was, nog een aantal keer tussendoor, zodat het littekenweefsel soepel zou worden en je het niet zo snel ziet. Het heeft inderdaad goed geholpen.

Let wel op: Volg de instructies van de kliniek over de nazorg altijd goed op. Begin er niet te laat, maar ook zeker niet te vroeg mee. Uiteraard krijg je álles wat je moet weten op een info sheet mee.

 

Nacontrole

Na 3 maanden nog een keer naar de kliniek voor een nacontrole. Arianne maakte weer foto’s, keek alles goed na en nam de tijd weer voor vragen en nog meer info.
De ingreep en het herstel is naar alle tevredenheid verlopen en het resultaat is prachtig.

Dat ik alles wat ik in de toekomst nog ‘gedaan’ wil hebben bij de A Klinieken in Zevenaar laat doen, mag duidelijk zijn… 😉

Niet in de laatste plaats door de zeer geruststellende, vriendelijke en professionele houding van Arianne, die ik hiervoor vanaf deze plek nog eens diep vanuit mijn niet-zo’n-helden-hartje bedank.


Heb jij  ook ervaring met een ingreep die je wilt delen?  Laat niet je tegenhouden dit met ons te delen 😉


Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


In deze serie ook te lezen:

Mijn Grote Make-over

10 kg afgevallen met constant volle maag

Het leed dat Cosmetische Tandarts heet

Helder zien

Voor een prikkie

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden

Kijk haar nou!

 


 

 

 


You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Dhini 16 juli 2017 at 15:51

  Dat klinkt niet zo prettig maar het resultaat ziet goed uit.
  Dhini onlangs geplaatst…Fashion friday : HerenarmbandenMy Profile

 • Reply Girls-Things 15 juli 2017 at 18:59

  Bbrr getsie. Lijkt mij inderdaad heel naar om allemaal te horen en te voelen. Kippenvel….
  Wel fijn dat het goed gegaan is. Zevenaar is voor mij ook niet ver. Kom uit Doetinchem 😉
  Girls-Things onlangs geplaatst…Wat te doen in de zomervakantie?!My Profile

 • Reply Bianca 15 juli 2017 at 18:50

  Oeh wat vreemd dat je zo alles bij bewustzijn meemaakt maar anderzijds wel fijn dat je niet in slaap moet. Moet je ook geen hele dag in het ziekenhuis blijven. Ik vind het resultaat wel heel erg mooi zeg, wauw!

  • Reply Budget Diva Magazine 15 juli 2017 at 22:37

   Dank je wel, ik ben er ook erg blij mee. 😉

  • Reply Budget Diva Magazine 15 juli 2017 at 22:42

   Je voelt er helemaal niets van, alleen is het handig te realiseren dat geluiden gehoord worden en je er eigenlijk op moet voorbereiden die te blokken. Ik had gewoon geen filter daarvoor haha En ik ben echt blij met het resultaat, dat maakt alles weer helemaal goed. 😉

 • Reply Anja 15 juli 2017 at 17:47

  Brrr… ik ben ook zo een held op sokken en je beschrijving over het knippen en dan ineens dat licht door je oogleden… ik krijg er gewoon kippenvel van.
  Anja onlangs geplaatst…Wat is zwemmerseczeem en (natuurlijke) behandelingMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 15 juli 2017 at 22:39

   Het is ook zo weer voorbij, maar niemand had me daarop voorbereid. Iedereen roept dat de tandarts erger is. Het was voor mij beter geweest als er maar 1 duidelijk had gemaakt dat het handig was daar niet zo over te denken 😉

 • Reply Susan | susanblogt.nl 15 juli 2017 at 15:54

  Wat heftig hoe je de operatie omschrijft, VRESELIJK! Zelf wil ik ook al jaren mijn oogleden laten doen, alleen dit verhaal laat mijn maag ook 3x omdraaien… shit 🙁
  Susan | susanblogt.nl onlangs geplaatst…DAGJE EFTELING: CAMERA BIJNA KAPOT IN BOBSLEE & 1E KEER SYMBOLICAMy Profile

 • Reply Mylou 15 juli 2017 at 15:04

  Ziet er mooi uit zeg en helemaal niet veel geld voor zoiets! Het stukje over de ingreep werd ik zelfs een beetje ongepast van, haha. Mijn maag draaide wel even om toen ik het me inbeeldde.
  Mylou onlangs geplaatst…10x lekkere pastasaladesMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 15 juli 2017 at 15:31

   Dat was dan weer niet de bedoeling. Ik wou eigenlijk alleen aangeven dat het niet fijner dan de tandarts is. Gelukt, lijkt 😉

 • Reply Nicole Orriëns 15 juli 2017 at 12:44

  Het ziet er keurig uit zeg. En wat fijn dat je het voor dit bedrag zo voor elkaar kon krijgen!
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Leuk jasje met kortingMy Profile

 • Reply Suzanna 15 juli 2017 at 12:19

  Woah wat een verhaal. Ik had niet gedacht dat er mensen zijn die met dit soort dingen rondlopen. Maar dat heb je wel vaker als je heftige/bijzondere verhalen van mensen leest. Ik ben blij dat het voor jou zo gelopen is en dat je er niet de hoofdprijs voor hebt hoeven betalen. Zijn alle klachten die je voor de ingreep had nu verdwenen?

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Lichaam & geest
  Het leed dat Cosmetische Tandarts heet

  Hoe ik uiteindelijk toch betaalbaar mijn tanden witter kreeg   Doordat ik tussen de voortanden een minuscuul spleetje heb, ze aan de...

  Sluiten