Coaching Contact Cursussen Persoonlijk

Over mij

This post is also available in: enEnglish

 


De Budget Diva


 

Je kinderen zijn de deur uit en jij ziet alleen dat Empty Nest, verder niet veel meer.
Je partner heeft je ingeruild voor een 25 jarige of erger, is  heengegaan.
Op het werk heb je te horen gekregen ‘overtollig’ te zijn. Ook zo’n fijn woord als je boven de 40 bent, want dat definiieert meteen zoals jij denkt dat hele maatschappij jou ziet. Geen goed gevoel!
Zulke levensveranderende situaties zorgen ervoor dat jouw persoonlijke financiën zoals jij het gewend bent compleet op de schop gaan.

Je hebt je geld weer op de rekening staan voor deze maand. Je bent elke keer weer opgelucht als je de cijfertjes ziet. Je weet dat dit aan het eind van de dag weer heel anders is, maar voor het moment geniet je er even van.
Dan komt de avond en is er nauwelijks iets over, de noodzakelijke (automatische) betalingen zijn gedaan of je hebt een groot gedeelte op de gezamenlijke rekening voor de vaste lasten gezet die jij en jouw partner hebben geopend.

Je stapt de volgende morgen in de auto en hoort een hels kabaal. Je stapt verschrikt uit om te kijken wat er is en jouw buurman roept vrolijk: ‘Nou meissie, dat wordt een nieuwe uitlaat!’  Voor jou meteen een aderlating.

En zo blijf je in een cirkeltje ronddraaien met je budget. Het ene gat met het andere dichten en nooit eens een beetje lucht. Je wilt eigenlijk meer verdienen, je hebt zelfs een leuk plan om thuis te kunnen werken, maar alle elementen lijken altijd samen te spannen om dat onbereikbaar te maken.

Of niet, natuurlijk. Msschien ben jij iemand die helemaal geen karig budget heeft maar gewoon schreeuwt om verandering, avontuur, eindelijk die draak van een baan los wil laten of gewoon niets meer dan  puur rust wil. Iemda die blij wil worden van  de dingen die ze doet. Eindelijk eens verdiepen in ivesteren en passief inkomen, bijvoorbeeld.
Want wees eerlijk: werken, daar zit toch wel het grootste gedeelte van jouw vrije tijd in!

Al met al genoeg stof tot nadenken.
Het lijkt allemaal zo zinloos, nooit eens joú tijd te zijn. Wat doe je toch verkeerd? Je verdient toch beter met alles wat je doet?

Daarom ben ik hier

Om te beginnen: jij doet niets verkeerd!
Je hebt een bepaalde opvoeding gehad die jouw money blueprint hebben gemaakt.
Je hebt op deze leeftijd nu eenmaal een aantal gewoonten ontwikkeld, alleen of met een partner, die je niet zo makkelijk meer loslaat. Hoe dan ook,  zoals voor bijna alles geldt: Er is iets aan te doen!

Ik ga je niet leren hoe je met €50,- per week 5 monden moet voeden. Dat lees je elke dag zeker om de andere post op Facebook, Pinterest en andere media.
Nee, ik ga je helpen meer te maken van die €50,-. Ik ga je helpen motiveren je budget te vergroten met een (bij)baan, online werken, investeren, thuiswerk op andere vlakken. Bij die motivatie hoort ook leren hoe je lekker leeft binnen je persoonlijke budget om het allemaal weer een beetje leuk te maken. Het een kan niet zonder het ander, dus komt er natuurlijk ook genoeg over sparen voorbij.

Wie ben ik?

Als alleenstaande moeder van 2 dochters heb ik mijn ervaringen met een klein budget en het vergroten daarvan ruimschoots opgedaan. Ook ik heb op mijn knieën door de kamers gekropen, op zoek naar kleingeld om boodschappen te kunnen halen in mijn moeilijkste financiële tijden.

Na jaren in de Horeca te hebben gewerkt, ben ik in 1999 Financieel Adviseur geworden bij Aegon.
In de jaren daarna heb ik Beleggingen A, Life- en Budget Coach opleidingen gedaan en heb ik een tijd in Griekenland gewoond.

Nadat ik in een zwart gat viel na het overlijden van mijn jongste dochter Shardé in 2014, kwam mijn oudste dochter Faith, nu zelf een jonge moeder, met het idee een blog op te zetten met mijn ervaringen en adviezen die ik haar gaf. Zij gaf aan heel veel daarvan te leren en zeker te weten dat veel meer vrouwen dat zouden willen. En dat gaf me meteen een doel mijn beroepsleven weer op te pakken.

Zo is eerst Zuinig Leven ontstaan in 2016, maar dat vond ik eigenlijk te Calvinistisch klinken: Alsof je nooit meer zou mogen of kunnen doen dan zuinig zijn.
Nadat mijn partner mij lachend  een Diva noemde, was de nieuwe naam en opzet van dit blog geboren.

Voor wie?

In eerste instantie natuurlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in Budget Diva Magazine.
Echter, door ervaring en uitdagingen mijn leeftijd met zich meebrengt, help ik nu voornamelijk vrouwen van 40+ om weer controle over de eigen financiën te nemen. Met of zonder partner, met of zonder kinderen. Voor haarzelf, haar heden en haar toekomst.

Hoe doe ik dat?

Door het eerlijk delen van mijn ervaringen, het zoeken naar relevante informatie en updates van verschillende financiële//beroeps gerelateerde instanties. Samenwerkingen met collega’s en media.
Vragen, interviews of ervaringen van mijn lezers.
Door middel van interessante artikelen, cursussen en online coaching breng ik alles wat ik weet en jij zou moeten weten over je Persoonlijke Financiën, samen op Budget Diva Magazine.

Kom wat vaker langs om up-to-date te blijven.

 


Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Meer in Coaching, Contact, Cursussen, Persoonlijk
App features budget diva
Features Schuldwisser app

De Schuldwisser app is heel simpel te gebruiken   In de app zijn er meerdere mogelijkheden; zoals je inkomsten, uitgaven en...

Sluiten