Interview

Praten over geld in de Lezers Lounge


8 Gouden Regels voor jouw bijdrage aan de Lezers Lounge


1. Wees niet bang om eerlijk te zijn.

Iedereen  heeft een verhaal te vertellen over persoonlijke financiën. Of het nu gaat om een forse bankrekening van huis uit of een studieschuld, een bovenmodaal, modaal of laag inkomen. Wij van Budget Diva Magazine willen graag weten wat echt speelt onder de lezers, niet volgens de statistieken van grote onderzoekbureaus. Hoe eerlijker, hoe beter. Je hoeft jouw verhaal echt niet mooier te maken dan het is.

2. Over alles is iets te zeggen.

Als iemand zijn verhaal of mening op BDM gedeeld heeft en jij ziet dat anders, ben je altijd uitgenodigd een goede reactie te plaatsen. Hou het wel respectvol en accepteer dat wat realiteit is voor iemand, helemaal niet zo is voor een ander. We willen graag elke kant van een discussie of argument belichten, dus laat je niet leiden door de gedachte dat een ander je toch niet begrijpt. Zorg dan dat ze je begrijpen…

 

3. Geen onderwerp is te serieus of niet serieus genoeg.

Verhalen/artikelen over geld sparen door naar gratis bijeenkomsten en try-outs te gaan is net zo waardevol als  ijzersterk investeringsadvies. Het hoort allemaal bij ‘verdien meer, spaar meer, lééf meer!’

 

4. Vertel niet alleen wat je doet, maar vertel ons ook waarom je het doet.

Wij willen lezen over de waarden van / met geld waar jij bij leeft. De werk strategies die jij volgt of de regels over geld binnen jouw relaties naar partner, kids, familie en vrienden. We willen ook graag weten hoe je daar zo bij bent gekomen: heb je het van huis uit meegekregen? Heb je het geleerd met vallen en opstaan? Hoe mensen bij hun financiële beslissingen komen is enorm waardevol voor de lezers van BDM

 8 regels

5. Kom uit voor je vergissingen.

Niemand hoeft zich hier te schamen voor de vergissingen of onhandige keuzes die gemaakt zijn, omdat ze nu eenmaal onze lessen leren om te bouwen aan de toekomst en onze successen. Dat is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niemand is hier om zich te bewijzen, iedereen is hier om, ook van elkaar, te leren en beter in geldzaken te worden. Toch snappen we het wel als je liever onder een pseudoniem jouw verhaal deelt.

 

6. Kom uit voor je wat je hebt.

Onderdeel van het probleem om over geld te praten is, dat heel vaak, de mensen die zich nooit zorgen hoeven te maken er ook zelden over praten. Er niet bij stil staan dat niet iedereen zo leeft. We zouden een stuk gelukkiger zijn als we ook eerlijk zijn over het feit dat er genoeg mensen zijn die het echt veel minder hebben dan anderen. Hoe meer we dat erkennen, hoe minder mensen de behoefte voelen om de schijn hoog te houden.

 

7. Schrijf jouw verhaal zoals je dat zelf graag wilt lezen.

Wees eerlijk, wees open, wees slim, laat je humor los op je verhaal, wees jezelf. Laat de lezers van BDM iets van jou zien en weten en laat daarmee anderen weten dat ze niet alleen in een proces staan. We hoeven onszelf echt niet al te serieus te nemen of het taboe rond geld te in stand te houden!

8. Creëer een andere mindset.

Er is ons bijgebracht dat er nu eenmaal nooit over geld gesproken dient te worden. En om eerlijk te zijn: Ik vind dat echt ronduit belachelijk!
Hierdoor worden geldstromen ook maar 1 kant op geleid en dat is meestal niet naar degenen die er niet over durven praten. Geldstroom is energie en energie moet vloeien en jij moet ervoor openstaan.. Niet erkennen dat geld ook jouw kant op kan komen, dat je van anderen kunt leren en andersom, houd veel mensen tegen te doen waar geld voor is: Leven. En daar gaan we hier, in de Lezers Lounge, verandering inbrengen. Samen.


Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Bouchra 24 september 2017 at 10:32

  Mijn vrienden en familie praten heel makkelijk over geld. Gelukkig is dit geen taboe bij ons.
  Bouchra onlangs geplaatst…De 5 leukste schoenentrends herfst&winterMy Profile

 • Reply Kimberley 22 september 2017 at 00:12

  Zeer interessant artikel! Zet je aan het denken.

 • Reply Danella 21 september 2017 at 23:47

  Ik leer altijd veel van je artikelen! Leuk om zo meer te leren en met elkaar erover te kunnen praten.
  Danella onlangs geplaatst…KokoscakeMy Profile

 • Reply Janet 20 september 2017 at 18:49

  Ik werk fulltime in het onderwijs en verdien daarmee een lekker bedrag. Dit geld geef ik liever uit aan nieuwe ervaringen (reizen) dan materiële zaken.

 • Reply Marla 20 september 2017 at 16:03

  Ik heb het momenteel erg goed. Twee salarissen en we kunnen aardig veel doen. We hebben bewust geen auto omdat we in een grote stad wonen met een metro. Ik ben sneller op de scooter dan met de auto! We willen graag gezinsuitbreiding en vanaf dat moment zullen we moeten inleveren. Dat hebben wij er wel voor over.

  • Reply Budget Diva Magazine 21 september 2017 at 08:34

   Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam en daar had ik ook geen auto nodig. Met de metro was ik overal vele malen sneller. Succes en natuurlijk veel liefde gewenst met de gezinsuitbreiding. Spannend voor jullie!

 • Reply Bo 20 september 2017 at 11:15

  Ik denk persoonlijk dat er door de maatschappij teveel nadruk word gelegd op materiële rijkdom. Je moet een flatscreen tv hebben, je moet met de duurste mobiel lopen en ga zo maar door. Hierdoor gaan mensen meer uitgeven dan ze verdienen en daardoor ook doen alsof ze een hoog inkomen hebben. En niet durven zeggen dat ze bijvoorbeeld onder het gemiddelde zitten. Waardoor er dan ook weer problemen ontstaan. Geluk vinden in wat je hebt en wel kan besteden is voor vele daardoor (denk ik) moeilijk te accepteren.
  Bo onlangs geplaatst…Wie weet word ik beroemdMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 21 september 2017 at 08:36

   Dat denk ik ook. Ik heb veel gereisd en in het buitenland gewoond, dus materiële zaken waren aan mij nooit echt besteed, zeg maar. Dat gaf wel heel veel rust. En scheelde veel geld met reizen door het geringe gewicht… 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Interview
  BUDGET CYNTHIA BUDGET DIVA MAGAZINE
  Het budget van Cynthia

  Een openhartige blik op het budget van Cynthia  #1 Hoe groot is jouw maandelijkse budget na aftrek van de vaste...

  Sluiten