Leef

Spijt van mijn telefoonkeuze


Door vasthouden aan een merk, heb ik nu de verkeerde smartphone


Al jaren heb ik een HTC telefoon die na 2 jaar weer weggegeven of verkocht wordt, om ruimte te maken voor de nieuwste versie. Altijd naar volle tevredenheid. Tot dit jaar. Wat een spijt heb ik ervan dat ik niet echt goed naar de specificaties heb gekeken en het nadeel van de echt grote veranderingen in de nieuwe HTC Play niet heb ingezien voor de aanschaf.

Ik kan er niet aan wennen…

Er zitten mij teveel nadelen aan om ook maar enigszins aan het ding te kunnen wennen en hem niet elke dag wel een keer door de plee te willen spoelen:

 • Ik had al wel gelezen dat de ingang voor de oordopjes was veranderd, maar er zaten nog oordopjes bij, dus maakte me niet druk. In de eerste week ging het al fout. Ik wilde hardlopen en was de dopjes kwijt,. Andere dopjes van de voorraad van ongeveer tien sets in huis gepakt en…. die pasten dus niet.
 • Ik luister erg veel naar podcasts, wat niet wil zeggen dat anderen daar ook blij van worden. Oordopjes (na de originele gevonden te hebben) ingeplugd, batterij loopt leeg en…. kan de foon gewoon niet opladen, terwijl ik luister.
 • Voor het maken van foto’s voor Budget Diva Magazine is het qua arm-bereik wel handig een selfiestick te hebben, waardoor ik meer mogelijkheden heb in bepaalde hoeken te fotograferen. Die is dus ook onbruikbaar door het afschaffen van de ouderwetse opening.
 • Het ontbreken van de splitcamera
 • de ongelooflijk onoverzichtelijke telefoonfunctie waarin je blijft zoeken en je historie gewoon niet terug kan vinden

Wat wil ik dan wel?

Lief had me al aan de Samsung S7 Edge willen hebben, maar ik luisterde natuurlijk niet.
Achteraf gezien helemaal niet zo dom als het lijkt, want natuurlijk had ik de buzz al meegekregen over de Samsung Galaxy Note 8 .Van de week hoorde ik dat hij nu in de pre-order is!

Wat een mooie telefoon is dat. Mag ook wel voor die prijs, natuurlijk. Ik heb het dit keer allemaal eens heel erg goed bekeken en zie het helemaal zitten als ik alles bij elkaar optel.

 • Allereerst natuurlijk de ingang voor dopjes en selfiesticks
 • Overzichtelijk telefoongedeelte
 • Batterijduur
 • S pen
 • Dubbele camera
 • en tot 14 september de DeX ter waarde van €159,00

Voor alle specificaties kijk je natuurlijk even op de Samsung site, dat ga ik hier niet doen. Bovenstaande is voor mij gewoon belangrijk.

SamsungGalaxyNote8

Samsung Galaxy Note8

En nu?

Zoals je hebt gelezen in Standaard BKR registratie bij je mobieltje  is de wetgeving in de aankoop van mobieltjes bij een abonnement gewijzigd. Dat betekent dus of een flink bedrag aanbetalen of voor de registratie gaan. Aangezien ik de HTC net een maand heb en niet meer terug kan sturen, bied ik hem te koop aan, pre-order de Samsung Galaxy Note 8 en leg gewoon het verschil bij. Ja, dat heb ik er echt voor over om van de ellende die ik nu elke dag ervaar naar het ultieme gemak te gaan,
Met het voornemen, natuurlijk, dat ik de volgende keer echt beter naar Lief luister en veel beter en grondiger research doe voor zulke belangrijke aankopen i.p.v. merkblind een hoop ergernis in huis te halen.


Heb jij ook weleens spijt gehad doordat je je op een merk blind staarde? Laat me dan a.u.b. weten dat ik niet de enige ben…

Maak er weer een mooie dag van!

~Emmy


Op deze site komen affiliate links voor. Lees voor meer info op de Officiële Zaken

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Nicole Orriëns 17 september 2017 at 13:27

  Ja, ik vind dit heel herkenbaar. Ik heb het idee dat een iPhone het best is, en die zijn heel duur terwijl een ander merk volgens mij net zo goed is en veel goedkoper.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Smartphone gedoeMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 18 september 2017 at 09:28

   Dat ligt echt aan je eigen gevoel. Als dat gevoel eens uitgeschakeld kon worden, zou dat denk ik honderden euro’s schelen 😉

 • Reply Neeltje | Thoughts in Style 8 september 2017 at 09:25

  De nieuwe Note ziet er echt gaaf uit!

 • Reply Dhini 7 september 2017 at 16:44

  Ik ben tevreden met Huawei P7 maar een paar maanden geleden is het tijd voor nieuw en ik heb nu Moto G5 maar ik wil toch graag weer Huawei, geen idee waarom?
  Dhini onlangs geplaatst…3x crèmemaskers Dr. Van Der HoogMy Profile

 • Reply Frieda Wauters 7 september 2017 at 13:58

  soms krijg je zoveel aanbiedingen en is het moeilijk kiezen

 • Reply Sandy 7 september 2017 at 12:34

  Owh dat is balen zeg! Ik ga ook voor die nieuwe 8, ik mag verlengen. Vind het altijd weer spannend maar tot nu toe is het pas 1 keer tegengevallen, in al die jaren.

 • Reply Marjolein 7 september 2017 at 11:17

  och inderdaad ik heb ook zo vaak spijt gehad van mijn keuze, maar als je er echt van baalt, Inruilen die hap anders blij je balen, en anders de leuke punten er van gaan zien, succes

 • Reply Mahwish - Mammie Mammie 7 september 2017 at 10:58

  Ik heb de laatste jaren een Samsung en daarvoor een iPhone. Ik twijfel bij een nieuwe telefoon wel weer om terug te gaan naar een iPhone. Samsung is prima, maar weet nog dat ik in het begin ook erg moest wennen.

 • Reply Kristof 7 september 2017 at 10:51

  Ik werk voor een telefoon bedrijf dus ik krijg altijd de laatste nieuwe Iphone. Heel cool maar moest ik het zelf betalen zou ik echt nooit die prijs er voor geven! Mij maakt het eigenlijk niet te veel uit maar het is wel zo dat je na een tijd gewend bent aan een bepaald merk… Ik denk dat ik zelf zou kiezen voor een goede middenklasser en vrienden van mij zijn bv. heel tevreden over het merk ONE
  Kristof onlangs geplaatst…Kerstmarkt in Reims – aanrader tijdens je ChampagneweekendMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 7 september 2017 at 11:23

   Het ligt er inderdaad aan waarvoor je het gebruikt. Ik merk nu dat ik de telefoon nu heel anders gebruik dan een jaar of 5 geleden.

 • Reply Sylvia 7 september 2017 at 10:47

  Ik heb al jaren Samsung en zou echt niks anders willen hoor. Die niet 8 is awesome! Maar ik heb net de S8+ dus die ga ik eerst maar eens onderzoeken ?

  • Reply Budget Diva Magazine 7 september 2017 at 11:26

   Doordat mijn note kapot is en ik dus ook een andere foon wil, vind ik die Note 8 echt een super combi van NOtebook en telefoon. Ik ga nog even goed puzzelen hoe ik het ga doen….;-)

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Leef
  ronald etman schuldwisser app budget diva magazine
  Schuldwisser van Ronald Etman voor studenten

  Het verhaal achter schulden, daar letterlijk creatief weer uitkomen en anderen helpen Ik ben Ronald Etman. De bedenker van de...

  Sluiten