Thuis

Tips om je huis supergoekoop te pimpen

Nieuwe collecties outdoorkleding & schoenen

Dat is makkelijker dan je denkt

Je huis veranderen in jouw persoonlijke smaak zonder bakken met geld uit te geven, is makkelijker dan je zou denken.
Het enige dat je hoeft te doen is je verbeelding de vrije loop laten en dingen gebruiken die je al hebt, om een leuke en unieke look in huis te halen die jouw persoonlijkheid uitstralen. Ik hou ervan om mijn decoraties in alle kamers van het huis te verplaatsen of nieuwe dingen toe te voegen. Zelfs de kleinste veranderingen kunnen een groot verschil in uitstraling van de ruimte aanbrengen. Zonder veel geld uit te geven.

Hieronder een paar tips om je op gang te helpen.

 

Huis pimpenPhoto credit: Marie-J via Foter.com / CC BY

 

Gebruik items die je al hebt

Dit voor de hand liggende idee om je huis goedkoop te pimpen mag misschien niet echt vernieuwend lijken, maar in feite zijn er oneindig veel mogelijkheden om je items te hergebruiken om waanzinnig leuke decoraties maken die jouw persoonlijkheid uitstralen en niets kosten.

 • Heel simpel spullen van de ene naar de andere kamer verhuizen, geeft al meteen een nieuwe look.
 • Naai oude t-shirts of truien aan elkaar voor een uniek sport thema waarmee je een muur kunt bedekken in een kinderkamer.
 • Maak sierkussens van lakens, oude dekens of T-shirts om unieke kleuren en looks te creëren die in deze tijd passen.
 • Bedek dozen met pakpapier, stof, duct tape of washi tape om ze zo om te toveren in leuke opbergboxen voor speelgoed, administratie of kleding.
 • Gebruik lijsten, ramen, deuren, resten hout, bouwmaterialen en verf om je eigen decoraties te maken. Dingen als deur bordjes en kransen, kleine plankjes, fotolijsten, en bijvoorbeeld handige organizers in de hal kun je makkelijk opknappen of maken.

Er zijn op Pinterest bijvoorbeeld talloze tutorials te vinden voor hergebruik van spullen die rondslingeren in je huis, tuin en schuur .
Een van mijn favoriete make-over tools is sprayverf van de Action. Daar heb ik al talloze meubeltjes, kaarsenstandaards, oude gebruiksvoorwerpen die nu siervoorwerpen zijn en fotolijsten een nieuwe look mee gegeven.

Kijk eens met andere ogen naar spullen die je eigenlijk bestempeld als troep en laat je fantasie de vrije loop. Zie je het niet? Kijk naar een item dat je ertussen opvalt en Google het. Je zult verbaasd staan wat je allemaal aan DIY projecten tegenkomt met net dat ene item.

Maak je eigen kunstwerken

Zelfs als je denkt dat je geen natuurtalent bent op kunst nivo, kan je makkelijk je eigen werkjes maken en hier en daar in huis tentoonstellen. Er zijn genoeg leuke werkjes te bedenken met simpele items in en om het huis voor helemaal niets dan een beetje tijd. Maak het helemaal leuk door er een crea-middag met kinderen of vriendinnen van te maken.

 • Maak een ‘knopen kunstwerk’ met restant knopen. Haal de knopen van versleten kleding voordat je ze weg gooit.
 • Plaats de leukste kindertekeningen in een zelf gepimpt lijstje en hang die op verschillende plekken die wel wat kleur kunnen gebruiken.
 • Print je eigen unieke of favoriete quotes, slogans of poëzie uit in eigen design en lijst ze in.
 • Gebruik bloemen, keukenpapier, bubble wrap en andere huishoud spullen om een apart reliëf te creëren met verf, direct op je muur of op stof die je ophangt.

Ruilen & handelen

Een van de beste manieren om je huis voor weinig op te knappen is te leren handelen en ruilen met anderen die spullen hebben die jij graag wilt. Dit kan iets zijn als op het kind van je vriendin passen in ruil voor die te gekke vaas. Durf of kan je goed onderhandelen? Denk dan aan iets groots als passende werkzaamheden bij bijvoorbeeld een plaatselijke schildersbedrijf in ruil voor een likje verf in je huis door hen. Leren te ruilen en handelen ia een effectieve manier om zeer goedkoop je huis op te knappen.

Dit lukt natuurlijk het beste met mensen die je goed kent als vrienden en familie en als de ondernemer daartoe behoort.

Weggeefhoeken

Een van de leukste social media onderdelen zijn toch wel de weggeefhoeken die elke plaats wel op Facebook heeft staan.
Veel van de spullen zullen niet zo mooi meer zijn of zelfs beschadigd, maar dat vind ik dan weer leuk. Zo kan ik ze helemaal opknappen naar mijn eigen smaak of gelijkwaardige spullen uit elkaar halen en samenvoegen tot 1 nieuw item. Zo heb ik al heel wat in huis staan waar ik complimenten over krijg en er gedacht wordt dat daar veel geld aan uit is gegeven.


Het is dus makkelijk om jouw huis een thuis te maken dat jouw persoonlijkheid uitstraalt als je 1 of meerdere ideeën hierboven overneemt. Je hoeft helemaal niet buiten je huishoudbudget te gaan om leuke en unieke decoraties voor je huis te maken of te vinden. En het geeft je nog meer voldoening ook als je iets moois van restanten of zelfs (op het eerste gezicht) rommel.
Heb jij zelf nog leuke ideeën of voorbeelden van goedkope manieren om je huis op te knappen? Lat het ons weten in een reactie.


 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Sherry 23 september 2017 at 12:52

  Supergoede tips. Voor als ik ooit op mezelf ga wonen kan ik dit wel goed gebruiken. Ik wist niet daf weggeefhoeken bestonden. Tnx voot de tip.
  Sherry onlangs geplaatst…Interview met Koert KosterMy Profile

  • Reply Budget Diva Magazine 24 september 2017 at 12:08

   Ik hoop dat je een paar leuke weggefhoeken tegen komt en er wat aan hebt in je nieuwe huisje 😉

 • Reply Dafne 21 september 2017 at 21:05

  Leuke tips! Ik heb jaren geleden zelf een schilderij gemaakt. Enorm lelijk, maar toch maar opgehangen. Ondertussen ben ik er best aan gehecht 😉
  Dafne onlangs geplaatst…Geen excuus meer om niet gezond te etenMy Profile

 • Reply Sandy 21 september 2017 at 17:17

  Leuke tips! Dit is eigenlijk hoe ik het ook doe (want weinig budget) en het werkt goed =D
  Sandy onlangs geplaatst…Seizoensrecepten: herfstMy Profile

 • Reply Marjolein 21 september 2017 at 17:03

  leuk o mte lezen. Ik moet ook hoognodig de woonkamer een beetje pimpen. leuke blog!
  Marjolein onlangs geplaatst…Vrede in huis bewaren op deze simpele manier; Harmonie in huisMy Profile

 • Reply Sylvia 21 september 2017 at 11:08

  Ons huis gaat binnen nu en een paar weken de verkoop in en we zijn nu alles aan het opknappen. En aangezien we nu in de nieuwe woning wonen, neem ik accessoires mee die in dit huis staan, die kunnen mooi zolang in het andere huis staan.

  • Reply Budget Diva Magazine 24 september 2017 at 12:15

   Wat spannend! En ja, vaak staan dezelfde spullen in een ander huis compleet anders, alsof ze nieuw zijn en je er fris tegenaan kijkt. Is mijn ervaring tenminste 😉

 • Reply Nicole Orriëns 21 september 2017 at 11:04

  Ik vind dit al hele goede tips! Gewoon elk jaar dezelfde spullen opnieuw gebruiken werkt ook goed. Zo heb ik voor de winter al jarenlang bepaalde gordijnen die ik op 241 september weer ophang.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Hondengeur verwijderen en huisdierverzorging met OxyFreshMy Profile

 • Reply Girls-Things 21 september 2017 at 09:01

  Wat een handige tips. Met kleine dingen kun je inderdaad je huis veranderen. Zo leuk!
  Girls-Things onlangs geplaatst…Werken in een kledingwinkel – hoe gaat dat?-My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Thuis
  boodschappen besparen budget diva magazine
  Zo bespaar je op je boodschappen

  Een paar tips om te besparen op je boodschappen In mijn 2 persoonshuishouden, met regelmatig onze kinderen en kleinkinderen over...

  Sluiten