Uitgelicht Blogbericht

Uitgelicht Blogbericht van ‘Meer geld, minder stress’

Nieuwe collecties outdoorkleding & schoenen

Ik ga dit samen met Sjoukje doen en wil mijn lezers de kans geven mee te doen. 


             Het verhaal en motivatie achter Meer geld, minder stress

 

Door Sjoukje

 

De achtergrond van mijn blog

“Wat naar!” zei de vriend met wie ik in gesprek was over mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Hij keek me bezorgd aan, en schudde zijn hoofd. “Wat een vervelende situatie”, benadrukte hij nogmaals. Ik had net verteld dat ik het niet naar mijn zin had op mijn werk, en dat ik eigenlijk ook al maanden aan het solliciteren was, zonder concreet resultaat. Ik ging elke dag naar mijn werk met een steen in mijn maag omdat ik het zo slecht naar mijn zin had. Ontslag nemen durfde ik niet, omdat ik het gevoel had dat we ons dat niet konden veroorloven. Hoe moest het met onze enorme hypotheek, ons onder water staande huis en onze reiswensen?

Ons gesprek ging verder over de gouden handboeien van mijn werk, de ingestorte en niet echt herstellende huizenmarkt en ook het steeds groter wordende gat tussen mijn jeugddromen en de realiteit.

zeeNiets te kiezen?

Toen we ’s avonds naar huis reden, liet de gedachte aan zijn bezorgde blik me niet los. Waarom was ik iemand geworden waar mensen medelijden mee konden hebben? Ik ben gelukkig getrouwd, ik heb lieve kinderen en een prachtig grote-mensen-huis. Hoe kon het toch gebeuren dat ondanks ons toch best riante dubbele inkomen onze hypotheek zomaar ineens ons leven bepaalde? Want we hebben geen schulden, en zelfs een spaarrekening (waar ook nog wat geld op staat). Maar ik had niet het idee dat ik iets te kiezen had, of dat ik uit mijn zelfgegraven kuil kon klimmen. En daar werd ik heel ongelukkig van.

Genoeg is genoeg

Genoeg is genoeg, besloot ik. Dit gevoel, en die medelijdende blik, dat ging me niet meer gebeuren. In mijn hoofd ontstond een steeds duidelijker plan. Financiële vrijheid, dat werd mijn nieuwe einddoel. Zodat we op een dag gewoon zouden kunnen stoppen met werken en genieten van het leven. En zodat mijn jeugddromen alsnog uit zouden kunnen komen. Ok, niet allemaal. Ik wil eigenlijk liever geen kinderarts meer worden. ? Ik wil echter nog wel heel graag de wereld verkennen. En een (kinder)boek schrijven (don’t we all…). En tijd en rust hebben om te genieten van de kleine dingen in het leven.

Een nieuwe stap

Om hier echt verder mee te gaan, ben ik gestopt bij mijn werkgever en ben ik voor mezelf begonnen. Ik werk nu hard aan de inrichting van mijn eigen bedrijf LM Strategie. Meer over deze stap lees je in de blog over mijn strategische ruil.

Het onderwerp van mijn blog

Deze blog is een verslag van mijn zoektocht naar financiële vrijheid, zodat ik genoeg geld en rust heb om te doen wat ik echt wil doen. Meer geld en minder stress dus! Om hier te komen, zoek ik naar allerhande manieren om geld te besparen, geld te verdienen en gelukkiger te worden. Ik onderzoek allerlei opties, reken uit wat de voordeligste keuze is of juist wat de meest lucratieve manier is, ondervraag mensen over hun keuzes en test van alles uit. Samen moet dit leiden tot meer geld en minder stress, niet alleen voor mij maar ook voor mijn lezers. Het is een geweldige zoektocht!

 

De vernieuwde No-(nonsense)-spend challenge! Doe je mee?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Beau Bewust 31 augustus 2017 at 08:34

  Wat onwijs goed dat je voor jezelf hebt gekozen. Succes met je zoektocht!

 • Reply Janet 30 augustus 2017 at 21:07

  Wat tof dat je voor jezelf hebt gekozen en ook iets voor jezelf gaat beginnen. Heel veel succes.
  Janet onlangs geplaatst…Australia 2.0 PT9My Profile

 • Reply Wanda 30 augustus 2017 at 20:51

  Dat is dus precies de reden dat ik eind vorig jaar van 32 naar 28 uur ben gegaan, omdat ik niet wilde dat mijn leven alleen maar bestond uit werken op de automatische piloot. Dan maar wat minder in te komen maar daardoor wel een stuk meer vrijheid.

 • Reply San 30 augustus 2017 at 16:09

  Mooi en inspirerend om te lezen dat je voor jezelf hebt gekozen. Wij zitten momenteel ook op zo’n punt qua werk, alleen kunnen het nu financieel al niet bolwerken dus stoppen is even geen optie. Maar zodra ik de kans krijg, vlieg ik ook uit 🙂
  San onlangs geplaatst…Review: Jouw baby op nummer 1My Profile

 • Reply Rinette 30 augustus 2017 at 11:20

  Het is altijd een moeilijk beslissing om te kiezen om met iets te stoppen als het niet goed voelt, maar als je het eenmaal gedaan hebt voel je je echt stukken beter. Goed dat je voor jezelf kiest. En je blog is tot een heel mooi platform uitgegroeid.

 • Reply Kim 30 augustus 2017 at 11:11

  Goed dat je voor jezelf hebt gekozen. Bespaartips zijn natuurlijk altijd van harte welkom, ik blijf je volgen!

 • Reply Nicole Orriëns 30 augustus 2017 at 11:00

  Ik vind het altijd weer mooi als iemand haar leven radicaal durft om te gooien. En wat fijn als het ook nog eens goed uitpakt!
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Wasknijpers in alle soorten en matenMy Profile

 • Reply Lodi 30 augustus 2017 at 10:55

  Wat ontzettend goed dat je voor je zelf en je gevoel hebt gekozen. Wij namen een jaar of zes geleden ook beide ontslag en gingen ( met twee kinderen) zeven maanden reizen. Dit is zo een fijne tijd geweest, dat neemt niemand ons meer af. Ik denk dat het een heel goed idee is om ons mee te nemen in hoe je geld kan besparen en waar je juist wel of niet op moet /kan besparen. Succes met je zoektocht!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Meer in Uitgelicht Blogbericht
  RECYCLE MOBIELTJE BUDGET DIVA MAGAZINE
  Uitgelicht Blogbericht van Greenblush

  Recyclen en verdienen aan je oude mobieltje Het verhaal en motivatie achter Greenblush Door Marieke Een aantal jaar geleden begon...

  Sluiten