Familie & vrienden

Valentijnsdag voor iedereen

Nieuwe collecties outdoorkleding & schoenen

Verleiden, verwennen, vieren

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Over de oorsprong en de commercie erachter ga ik het niet hebben.
Ik ga het hebben over de leuke dingen die je op die dag kan doen.
Hoewel het in beginsel een dag is voor het kenbaar maken van stille liefdes en aanbidding, zijn er ook heel veel mensen die de liefde willen vieren om heel veel verschillende redenen en op net zoveel verschillende manieren.
En waarom zou je dat niet doen?

Jij voelt passievolle liefde door je aderen stromen voor die ene onweerstaanbare persoon of een diepe, gegronde liefde voor je kinderen, je familie of een groep vrienden en dat mag geuit worden.
Aan jou de keus hoe: Verleiden, verwennen, vieren.

De liefde voor je Lief

Natuurlijk ben je zelf goed in staat te bedenken waar jij je Valentijn mee kan verrassen, maar een leuk ideetje op doen kan natuurlijk helpen bij de uitvoering.
Wat ik altijd heel leuk vind om te doen is fonduen.
Met Valentijnsdag kan je helemaal los gaan met de romantische aankleding ervan, zoals op deze foto.
Vind je het oliegeurtje storend op een romantische avond? Dan is de kaasfondue een uitkomst. Ik heb hier mijn favoriete kaasfondue recept voor je.
Wil je fonduen als onderdeel van een echt volwassen avondje met verleiden en verleid worden, dan is chocoladefondue het pareltje onder de fondues.

Valentijnsfondue foto credits by Kitsch event styling

De liefde voor je familie

Je hebt geen vaste Lief of je wilt eenvoudigweg al die verschillende soorten liefde die je voor al je naasten voelt in een feestje gieten. Dat kan natuurlijk ook.
Je zorgt dat je huis met liefdes uitingen als hartjes versierd is, de tafel mooi gedekt is, je maakt of haalt vooral kleurrijke en wat zoetere gerechten en nodigt het hele gezelschap uit.
Een leuk idee hierbij is dat je kaartjes maakt voor iedereen met een liefdevolle naam voor op hun plek aan tafel.
Bijvoorbeeld ‘Jij bent onze zonneschijn’. Je kan op internet makkelijk een plaatje met een zon vinden die je bewerkt met de tekst, afdrukt, uitknipt en in een doorzichtig plastic envelopje op het bord legt. Bij verschillende winkels als hobbyzaken of de Action kan je ook tafelkaartjes kopen die je zelf invult. Zo zijn alle (bestaande, liefst wel lieve) bijnamen te verwerken op een leuke manier.

FamilieValentijn Foto credits by Heidi K

 Liefde voor je vrienden

Laten we eerlijk zijn: liefde voor je vrienden is natuurlijk een heel apart soort liefde.
Jij hebt ze gekozen en zijn je niet opgedrongen door een bloedband, dus is het vaak een wat vrijere liefde, maar toch ook een liefde die vaker onuitgesproken blijft.
Tijd dus dat eens tijdens een Valentijnsfeestje te uiten!
Door onder dit motto met vrienden af te spreken op Valentijnsdag, kan je ze meteen vragen die liefde ook naar jou en elkaar te uiten: vraag ze je te helpen met de versieringen en laat iedereen een Valentijnsgerecht of drankje meenemen. Zo jaag jezelf niet uit naam der liefde op hoge kosten en zorg je voor een liefdevolle avond in overvloed.
Helemaal leuk wordt het als de dresscode Valentijn is!

Liefde voor je kids

Ook op Valentijnsdag worden natuurlijk kinderen geboren.
Wat is er dan leuker dan een thema feestje te geven als jouw jarige dreumes 1 jaar wordt, of 5 jaar of überhaupt dat jaartje ouder.
Voor je kind dat niet op Valentijnsdag geboren is, maar waar je de boodschap van onvoorwaardelijke liefde aan mee wilt geven, is er natuurlijk ook genoeg te organiseren op deze dag van de liefde. Misschien hebben jullie een moeilijke periode (gehad) of kan je kind wel even een oppepper gebruiken.
Bijvoorbeeld een Sweetheart Party voor die mooie meid van je of een Monsterliefde party voor je heerlijke bink. Op het internet zijn er ideeën genoeg om via een kinderfeest de boodschap van de liefde op deze speciale dag te verspreiden tussen al het rumoer van de wereld door.

Kinder ValentijnFoto credits by Kristi-The purple pug

Happy Valentines Day

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Familie & vrienden
Excuses
Kleuters willen altijd helpen

Takenlijstje voor kleuters Kindjes van drie Mijn kleindochter Selena is nu op een leeftijd waarop ze graag mee wil helpen met...

Sluiten